Gümüşhane

Sarı: Bu neyin inadıdır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sarı: Bu neyin inadıdır?
Abone ol
Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Sarı, bitmek bilmeyen yeni sanayi sitesi tartışmalarına dahil olarak sanayi sitesindeki birçok esnafın bile istememesinin göz ardı edilerek ısrarla yeni sanayinin Pirahmet bölgesine istenilmesini şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

Yaptığı açıklamada gerek yerel basın gerekse sosyal medyada Yeni Gümüşhane Modern Karma Sanayi sitesinin yapılacağı bölge tartışmalarına her defasında açıklama yaparak bu bölgeyi isteyen Karma Modern Sanayi Sitesi Başkanı Nurettin Şaraç’ın STK’ların herhangi bir bölge için öneride bulunmadığını beyan ettiğini hatırlatan Sarı, “Daha önceki günlerde bir STK başkanımız İkisu bölgesinde 114 ada 154 parselde bir çalışma yapılarak orman vasfını yitirmiş arazinin vasıf değişikliği ile Hazineye aktarılarak bu bölgede çok geniş bir arazide bu projenin yapılmasının şehrimize olumlu katkısı olacağını ifade etmesinin üzerine başkanın bu paylaşımı bizi üzmüştür. STK’ların bugüne kadar belki bir talebi yoktu fakat bunu bugünde paylaşım yaparak bizlere genelle kıyaslamaları yanlıştır. Konum itibari ile bir potansiyel çoğunluğu elinde tutamayacak bir bölgenin sanayi sitesindeki birçok esnafın istememesi bile göz ardı edilerek ısrarla istenilmesini şaşkınlıkla karşılıyorum” dedi.

Sanayi sitesinde araç tamirhanelerinin yedek parça tedarikinde genelde komsu şehir Trabzon’u kullandığını ve acil durumlarda bölgeden hizmet veren dolmuşlarla parçaları getirdiğini hatırlatan Sarı, “Sanayi sitesinin Pirahmet kavşağına taşınmasında bu süreç bile uzayacaktır. Eğer sanayi sitesi İkisu bölgesine bu projenin yapıldığında, Zigana tüneli açıldığında ilimizde Trabzon sanayisine yönlenmenin önüne geçilebilecek. İkisu-Şiran hattını kullanan nakliye kamyonlarının sahilden sonra uğrayacağı bir sanayi olmadığı için bu araçların uğrak noktası olabilecek. Bölgede faaliyet gösteren iki büyük maden firmasından da tam anlamı ile faydalanıla bilinecektir. Yine projenin son aşamaya geldiğini beyan eden Sayın sanayi sitesi Başkanı Nurettin beyin, yapılan çalışma ve izinlerin kamuoyu ile paylaşılmasını ve bölgenin ön fizibilite raporu hazırlanarak tekrar gözden geçirilmesini talep ediyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yunus Emre bebek için zaman daralıyorÖnceki Haber

Yunus Emre bebek için zaman daralıyor

Gümüşhaneli dağcılar 10.kez Türkiye’nin çatısına çıktıSonraki Haber

Gümüşhaneli dağcılar 10.kez Türkiye’nin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar