Gümüşhane

Süleymaniye Kayak Projesinin Son Hali Belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süleymaniye Kayak Projesinin Son Hali Belli oldu
Abone ol
2018 yılında Kayseri Erciyes kayak merkezinden sökülerek Gümüşhane’ye getirilen telesiyej kurulumu için gerekli olan çalışmalar bitirilerek proje son şekline getirildi.

Edinilen bilgiye göre Süleymaniye kayak merkezinin mastır planları yaptırıldı. Pistin yapılması planlanan alanda direk yerleri için yeniden zemin etütleri yaptırıldı. Bazı alanların teknik şartları uygun olmadığı için yeniden plan yapıldı. Pisti için 3 tane proje tadilatı yaptırılarak altyapısı bitirildi. Kayak pisti şu an itibari ile son şeklini aldı.

Gümüşhane'nin Gözde Mahallesi Süleymaniye, turizme kazandırılma hedefiyle heyecanla beklenen bir projenin merkezi haline dönüşmeye hazırlanıyor. Kayseri Erciyes’ten sökülerek Gümüşhane'ye gönderilen telesiyej ve diğer malzemelerle Süleymaniye'de modern bir kayak tesisi kurulması planlanıyor. Gümüşhane'nin turizm potansiyelini artırmak ve bölgenin sosyal yaşam alanlarını zenginleştirmek amacıyla hayata geçirilecek olan proje, şehre büyük katkılar sağlayacak olmasıyla beraber Kayak merkezinin, özellikle turizmin gelişmemiş olduğu şehre canlılık getirmesi ve yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekeceği öngörülüyor.

ESNAFTAN SESE KULAK VERİN ÇAĞRISI

Süleymaniye Mahallesi'nde kurulacak kayak tesisi, esnaf tarafından dört gözle beklenirken yerel ekonomiye canlılık getireceği ve istihdam oluşturacağı düşünülüyor. Bu süreçte, vatandaşlar, Gümüşhane halkının ve bölge turizminin beklediği bu önemli projenin bir an önce hayata geçirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Vatandaşlar ve esnaf, Gümüşhane Valiliği, Ulaştırma Bakanlığı ve ilgili tüm yetkililere çağrıda bulunarak, Gümüşhane'nin turizm potansiyelini artıracak olan bu proje için gerekli adımların atılmasını istedi.

Uzun yıllardır Gümüşhane’de esnaflık yapan Hasan Karabulut,  “Gümüşhane'nin turizm potansiyelini ön plana çıkarmak ve bölgeye canlılık getirmek adına yetkililerin bu çağrımıza kulak vermesini ve Gümüşhane'yi turizm sektöründe önemli bir merkez haline getirmek için gereken adımları atmalarını umuyoruz. Gümüşhane'nin doğal güzellikleriyle donatılmış. Süleymaniye Mahallesi'nde kurulacak kayak tesisi, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekecek ve bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Kızılay Tarihi Mahalleyi TemizlediÖnceki Haber

Genç Kızılay Tarihi Mahalleyi Temizledi

Kamyonet uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralıSonraki Haber

Kamyonet uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 1 ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar