Gümüşhane

Tabela Kirliliği Ortadan Kalktı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tabela Kirliliği Ortadan Kalktı.
Abone ol
Gümüşhane Belediyesi Tarafından devam edilen ‘Sokak Sağlıklaştırması’ projesiyle caddeler modern görüntülerine kavuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Gümüşhane ziyaretlerinde söz verdiği projelerden birisi olan ‘Sokak Sağlıklaştırması’ projesinde Cumhuriyet Caddesi modern görüntüsüne kavuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Gümüşhane ziyaretlerinde söz verdiği projelerden birisi olan ‘Sokak Sağlıklaştırması’ projesinde Gümüşhane Belediyesi çalışmalarını yürüttüğü çalışmayla Cumhuriyet Caddesi modern ve düzenli görünümüne kavuştu. Gümüşhane Belediyesi ‘Sokak Sağlıklaştırması’ Projesi İle Cumhuriyet Caddesinde binalar yeni giydirildi ve sokak lambalarında değişiklikler yapıldı. 9 milyon liraya mal olan proje kapsamında Cumhuriyet Caddesinde ki binalar şehrin tarihi dokusunu ve ekolojik kültürünü yansıtabilecek bir düzene kavuştu. Tabela birliği sağlamak için cadde üzerindeki mevcut tabelalar söküldü, bina giydirmeleri öncesi ısı tasarrufu sağlamak amacıyla bina dış cephelerine izolasyon da uygulandı.   Yapılan çalışmaların şehre farklı bir görüntü verdiği söyleyen Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “4 tane ayrı renk kullandık. Tabela birliği sağlandı ve çatılar yağmur sularına karşı düzenlendi. Tüm giderler belediye tarafından karşılandı” dedi.

‘Cumhuriyet caddesinin cehresi değişti’

Başkan Çimen, “Belediyemiz tarafından yapılan proje 9 milyona mal oldu. Reklam tabelaları yaklaşık 1 milyona mal oldu. Cephe kaplamaları ise yaklaşık 2 milyona mal oldu. Bu projeye bugün başlasak 20 milyona mal olurdu. Mermer kaplamalar ve balkonlar sökülüp, yenilendi. Tabelalar yenilendi ve tek tip haline getirildi. Çatı giderlerini yeniledik. Kaldırım ve parkeler değişecek Çanak antenleri, giydirmeler, tabela birliği yapılırken vatandaşımızdan hiçbir destek talebimiz olmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızdan destek aldık. Bakanlığımızın desteği haricinde geri kalan tüm çalışmaları belediyemiz yaptı. Aynı projeyi ise Dilaver Cebeci sokakta yapıyoruz. Halk arasında terziler sokağı olarak bilinen Dilaver Cebeci Sokağına da yaklaşık 2 milyona mal olacak” diye konuştu.

Başkan Çimen, “Projemiz vatandaşlar tarafından büyük beğeni aldı. Cumhuriyet caddesinin cehresi değişti. Akşamları ise ışıklandırma ile de daha güzel bir görünüme kavuştu. Cadde bir bütün içerisinde görünüyor. Vatandaşlarımızdan güzel tepkiler almak da bizi daha çok heveslendiriyor. Dilaver Cebeci caddesinde de çalışmalarımız tamamlandığında aynı güzelliği orada göreceğiz. Vatandaşımız için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Sokak Sağlıklaştırma Projesi Nedir?

Sokak sağlıklaştırma projeleri, 21/7/1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında belirleniyor.

Kentsel sit alanları ve koruma alanlarında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ilke kararları, koruma bölge kurulu kararları ve koruma amaçlı imar planları veya imar planları doğrultusunda, tescilli ve tescilsiz taşınmaz kültür varlıklarının sokağa bakıveren cepheleri ile birlikte avlu duvarları, müştemilat, çeşme ve benzeri mimari elemanların özgün sokak dokusu ve kentsel mobilya ile birlikte korunması, sağlıklaştırılarak yaşatılması ve çağdaş yaşama katılmasının sağlanmasının yanı sıra sokak dokusunu tanımlayan tüm öğelerin korunması ve belgelenmesine yönelik rölöve, restitüsyon, restorasyon, kentsel tasarım projeleri ile mühendislik dallarında yapılması gereken her türlü proje, sokak sağlıklaştırma projesi olarak karşımıza çıkıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kelkit'te Ekim ayında şaşırtan çilek hasadıÖnceki Haber

Kelkit'te Ekim ayında şaşırtan çilek has...

Gümüş doludizgin: 2-0Sonraki Haber

Gümüş doludizgin: 2-0

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar