Gümüşhane

Tedbirler İşe Yarıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tedbirler İşe Yarıyor
Abone ol
17 Mayıs’a kadar tam kapanma kararının devam ettiği süreçte Gümüşhane’de vaka sayılarında bir önceki haftaya göre yüzde 25’lik bir düşüş yaşandı. Gümüşhane'de rakamlar ülke genelinde olduğu gibi düşmeye devam ediyor. Gümüşhane Türkiye'deki 81 il arasında 47.sıradan 48.sıraya düştü.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 1-7 Mayıs 2021 tarihleri arasında 100 bin nüfusa göre İllere Göre Haftalık Vaka Sayısını açıkladı. 17 Mayıs’a kadar tam kapanma kararının devam ettiği süreçte Gümüşhane’de vaka sayılarında bir önceki haftaya göre yüzde 25’lik bir düşüş yaşandı.

Geçtiğimiz hafta da yüzde 26'lık düşüşün yaşandığı Gümüşhane'de rakamlar ülke genelinde olduğu gibi düşmeye devam ediyor. Tabloya göre yüz bin kişiye düşen vaka sayısı bir önceki hafta 248,41 olan Gümüşhane’de bu rakamlar yüzde 25 oranında düşerek 187,01 oldu. Bu rakamla Gümüşhane Türkiye'deki 81 il arasında 47.sıradan 48.sıraya düştü.

‘Arzu Edilen Sonuçlar Elde Ediliyor’

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, sürecin başlarında alınan tedbirlerle birlikte tam kapanma kurallarının başarıyla uygulanmasının vaka sayılarında 15 binlere dayanmasında etkili olduğunu söyleyerek, “Önce kademeli kısıtlama oldu. Kafelerin ve restoranların oturarak yemek yeme yerleri kapatıldı. Arkasından gece 21’de olan sokağa çıkma yasağı akşam 19’a çekildi. 23 Nisan haftasında 3 günlük bir tam kapanma oldu. Ramazan başlayınca hareketleşme ve kümelenme azalmış oldu. Bununla beraberde tam kapanma olunca da beklenen ve arzu edilen sonuçlar elde ediliyor. Üç şeyi birleştirmek lazım. Birincisi kapanma kurallarının uygulanması, ikincisi milletin bu kurallara uyması, üçüncüsü kamunun ve güvenlik güçlerinin sürecin dinamik kontrol sürecini başarıyla yönetmesi. Bunlar neticesinde bugün 15 binlere ve 15 binlerin altına gidiliyor. Bu iniş devam edecek. Ancak önümüzde iki kritik zaman dilimi var. Bayramda vaka sayıları azaldı diye bir araya gelmeleri artırarak birbirimize bulaştırırsak o zaman bayramdan bir hafta sonra vaka sayılarında yeniden artma olur” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MUSTAFA İNCE HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Önceki Haber

MUSTAFA İNCE HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTU...

Ramazan Bayramı kutlandıSonraki Haber

Ramazan Bayramı kutlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar