Gümüşhane

GÜ Coğrafya bölümünden 3 büyük arazi çalışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜ Coğrafya bölümünden 3 büyük arazi çalışması
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümü Arazi Tatbikatları-1 dersi kapsamında ekim, kasım ve aralık aylarında Trabzon, Bayburt ve Gümüşhane illerinde 3 büyük arazi çalışması gerçekleştirdi.

Önceden belirlenmiş konumlarda arazi çalışmaları yaparak öğrencilere arazi çalışma yöntemlerini kavratmayı ve derslerde görülen teorik konuların uygulamalarını gerçekleştirmeyi hedefleyen bölümün tüm hocaları gerçekleştirilen çalışmaya katılarak deneyim, tecrübe ve arazi bilgilerini öğrencilere aktardı.

3’üncü sınıf öğrencilerine yönelik verilen ders kapsamında gerçekleştirilen Arazi Tatbikatı dersi ile ilgili Coğrafya Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İlter Kutlu Hatipoğlu şunları söyledi: “Temelde bir yerbilimi olmakla birlikte araştırmalarının merkezinde insan; yani toplum olan coğrafyanın amacı, insan ve çevre arasındaki karşılıklı ilişkileri ortaya koymaktır. Bu amaçla verilen temel teorik eğitim yanında arazi çalışmaları ile teorik bilgilerin uygulama yoluyla pekiştirilmesi elzemdir. Bu sebeple yeni kurulmuş bir bölüm olarak ilk arazi tatbikatlarımızı Trabzon, Bayburt ve Gümüşhane illerinde gerçekleştirdik. Bu konuda bize destek sağlayan başta rektörümüz, hocamız ve bir coğrafyacı olan Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek’e, fakültemize ve tüm bölüm hocalarımıza çok teşekkür eder, nice başarılı arazi tatbikatlarını birlikte gerçekleştirmeyi ümit ederiz.”

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “2018 yılında kurulan ve 2020-2021 eğitim öğretim yılında lisans programını açarak öğrenci alımına başlayan Coğrafya bölümümüz, Fiziki Coğrafya, Beşerî ve Ekonomik Coğrafya ve Türkiye Coğrafyası adlarını taşıyan üç Anabilim Dalı’nın bulunduğu ortak bölüm programı ile öğretimini sürdürmektedir. Öğrencilerini günümüz şartlarına en iyi şekilde yetiştirme amacı taşıyan bölümümüzün ilk büyük arazi çalışması Trabzon, Bayburt ve Gümüşhane illerinde olmuştur. Öğrencilerimizin derslerde öğrendiği teorik bilgiyi uygulama yoluyla pekiştirdiği bu çalışmaları düzenleyen Coğrafya Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İlter Kutlu Hatipoğlu ve akademik personelimizi kutluyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu fotoğraf gündem olduÖnceki Haber

Bu fotoğraf gündem oldu

Ünlü: Enflasyon farkı zam değildirSonraki Haber

Ünlü: Enflasyon farkı zam değildir

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar