Gümüşhane

Uçar adaylığını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uçar adaylığını açıkladı
Abone ol
Gümüşhane Gazeteciler Cemiyetinin 22 Ocak Cumartesi günü yapılacak olağan genel kurulunda mevcut başkan Sezai Köprülü’nün yanısıra Sinan Uçar da adaylığını açıkladı.

Yaptığı açıklamada adaylığını duyuran Uçar, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek rakibi mevcut başkan Sezai Köprülü’ye başarı dileklerinde bulundu.

Yaşanan sürecin bir bayrak yarışı olduğunu ve gönül kırmayı gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Uçar, “Gümüşhane Gazeteciler Cemiyet Başkanlığına adaylığını, bu göreve talep olmayı, mesleğe ilk başladığımdan bugüne kadar hep düşünüyordum. 7 yıl önce üniversite öğrencisi olarak başladığım gazetecilik mesleğinde kendime edindiğim çizgiyi hep koruduğumu düşünüyorum. Meslekin etik kurallarına uygun bir şekilde yerel ve ulusal olarak Gümüşhane’mize hizmet etmek için çalıştım ve nasip olursa çalışmaya da devam edeceğim. Gazetecilik mesleğime, yaşadığım ve ekmeğimi kazandığım Gümüşhane’mize olan sorumluluğum gereği ve sorumlu bir yurttaş gazeteci olarak, ilmek ilmek oluşturduğum çevremi ve vizyonumu meslektaşlarımın bir araya geldiği Gümüşhane Gazeteciler Cemiyetinde etkin bir şekilde paylaşmak istiyorum.  Gümüşhane’mizde gazeteciliğin saygınlığı ve güvenirliliğinin tesisi ve devamı için arkadaşlarımızla birlikte gazetecilik mesleğimize, cemiyetimize ve meslektaşlarıma katkı sağlayacağıma inanıyorum” dedi.

Gazetecinin ve gazetelerin sorunlarını sahada aktif olan çalışan muhabirlerin cemiyet başkanı olmasından yana olduğunu ve bu nedenle aday olduğunu ifade eden Uçar, “Nasip olur sizlerin destekleriyle cemiyet başkanı olduğumda tarafsız bir şekilde kent merkezi ve ilçelerde tüm gazetelerin haklarını en iyi şekilde koruyacağım ve savunacağım.  Gazetelerimizin yaşadığı ekonomik sorunların farkındayım. Bizlerde bu sorunun içerisindeyiz. Tüm dünyayı saran ekonomik krizin yerel gazeteleri de etkiledi. Ancak Gümüşhane’de bazı sorunlar çözüldüğü takdirde yerel gazetelerin nefes alacağına inanıyorum.  Yeni bir yönetim anlayışı ile sorunlarımıza çare olmak için yola çıkıyoruz.  Daha aktif olarak sahada olan bir yönetim anlayışı getirmek istiyorum. Çünkü gençliğimiz var. Sizleri de gençliğimizin enerjisine güvenerek yanımızda yer almaya, yükselttiğimiz iyi niyetli meşaleye ışık olmaya davet ediyorum. El ele çalışma şartlarının daha da iyileştiği, gazetelerimizin ayakta kaldığı ve bunları sağlayacak meslek örgütü gibi davranan güçlü bir cemiyeti sözünü veriyor, desteklerinizi bekliyorum. Bu doğrultuda gece gündüz demeden mesai harcayan, kamuoyunun en doğru şekilde bilgilendirilmesi adına önemli bir görev ifa eden siz değerli meslektaşlarımın desteğini bekliyor, bugüne kadar cemiyetimizde görev alarak camiamıza hizmet eden değerli başkan ve yöneticilerine teşekkürlerimi bir borç bilirim” diye konuştu.

Sinan Uçar kimdir?

18 Aralık 1992 yılında Trabzon’da doğdu.
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun oldu.
2015-2017 yılları arasında GİF Haber şefliği yaptı. 
2017 yılında Gümüşhane Olay Gazetesi’nde spor muhabirliği görevini üstlendi.
2018 yılında Gümüşhanespor’da medya sorumluluğu görevini yaptı.
2019 yılında Yerel Medya Ödülü ile Yılın TV Ödüllerini aldı
2019 yılından buna yana Demirören Haber Ajansının aktif Gümüşhane İl temsilciliğini ile Gümüşkoza Gazetesinin yazı işleri müdürlüğü görevlerini yapmaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de yılın ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldıÖnceki Haber

Gümüşhane’de yılın ilk İl Koordinasyon K...

Emek ve alınteri başarıyı getirecekSonraki Haber

Emek ve alınteri başarıyı getirecek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar