Gümüşhane

Uygulama eğitimlerini yerinde izlediler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uygulama eğitimlerini yerinde izlediler
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Kürtün Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğretim görevlileri ve öğrencileri Erzincan Devlet Hava Meydanları (DHM) İtfaiyesi, Erzincan Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) Uçak Yangınlarına Müdahale Eğitim Merkezi ve Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne teknik ziyarette bulundu.

Öğrenciler bölüm hocaları Öğretim Görevlisi Erdem Soylu ve Öğretim Görevlisi Abdurrahman Olgun eşliğinde gerçekleştirdikleri teknik gezide havaalanlarındaki araç ve ekipmanları inceleyip, uçak kaza kırım yangınlarına müdahale hakkında bilgiler aldı. 

Türkiye’nin her yerinden gelen ARFF memurlarının tatbikatını da yerinde izleyen öğrenciler daha sonrasında Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, itfaiyecilik mesleği ve tesislerde kullanılan araç gereç, ekipman, yangınlarda kullanılan malzemeler, bina enkaz, trafik kazaları ve arazide kurtarma faaliyetlerinde kullanılan tam donanımlı kurtarma araçları hakkında bilgiler aldı.

Öğrencileri ağırlayan Erzincan ARFF memurlarına ve Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Öğrencilerimizin eğitimlerinde teorik bilginin yanında uygulamanın da büyük önem taşıdığını görmekteyiz. Bu sebeple de belirli aralıklarla öğrencilerimizi uygulama eğitimlerinin verildiği illere göndererek, teknik geziler düzenlemekteyiz. Erzincan DHM İtfaiyesi, Erzincan ARFF Uçak Yangınlarına Müdahale Eğitim Merkezi ve Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne gerçekleştirilen ziyaretlerde öğrencilerimiz danışman hocaları eşliğinde uygulama eğitimlerini yerinde izleyip, mesleklerine yönelik bilgiler aldılar. Öğrencilerimize bu imkânı tanıyan Erzincan DHM İtfaiyesi, ARFF Memurlarına, Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne ve öğrencilerimize eşlik eden danışman hocalarına teşekkür ediyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ziraat Bankasından tarım sektörüne önemli destekÖnceki Haber

Ziraat Bankasından tarım sektörüne öneml...

Gümüşhane Üniversitesi AFAD’ın yarışmasında birinci olduSonraki Haber

Gümüşhane Üniversitesi AFAD’ın yarışması...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar