Gümüşhane

Yardım Kömürleri Karaborsaya Düştü!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yardım Kömürleri Karaborsaya Düştü!
Abone ol

Dövize endeksli kömür fiyatlarının artmasıyla birlikte, devletin ücretsiz dağıttığı kömürler karaborsaya düştü. Tonu 2 bin TL’den bir anda 3 bin TL’ye çıkan kömürü almakta zorlanan vatandaşlar, yardım için dağıtılan kömürleri satan karaborsacıların kapısını çalıyor.

Pandemi sürecinde tavan yapan hayat pahalılığı vatandaşlar için çok önemli olan ısınma giderlerini de vurdu. Bir ton kömürün satış fiyatının 3 bin lirayı aştığı ve doğalgaza yapılan zamların acısı ise, önümüzdeki aylardan itibaren çıkmaya başlayacak. Geçtiğimiz yıldan bu zamana kadar yüzde 30'dan fazla fiyat artışı yaşayan doğal gazla birlikte bu yıl ısınma giderleri aylık ortalama 250-300 lira arasında artmış olacak. Geçtiğimiz yıl bin 200 - bin 300 lira bandında seyreden kömürün tonunun bu yıl neredeyse 4 bin lira sınırına dayanmış olması kara kara düşündürürken, dövize endeksli olan kömürün fiyatındaki artışın ilerleyen aylarda da sürmesi bekleniyor. Bu artış vatandaşları kara kara düşündürürken, devlet tarafından ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak dağıtılan kömür yardımlarının, yardımı alan kişilerce ihtiyaçlı vatandaşlara para ile satıldığı iddia edildi. Artan fiyatlar nedeniyle kömür alamadıklarını ve mecburen ücretsiz yardımlara para vererek kömür aldıklarını söyleyen vatandaşlar, durumdan şikayetçi.

“Evi doğalgazlı, kapısında torba torba kömür var”

Devlet tarafından yapılan ücretsiz kömür dağıtımının adil olmadığını savunan bir vatandaş, evinde doğalgaz olan kişilere kömür verildiğini ve bu kişilerin üzerinde ‘para ile satılmaz’ ibaresi bulunan kömürleri sattıklarını iddia ederek, “ Kömür fiyatları çok fazla arttı, geçen yıl bin küsür liraya aldığımız kömür fiyatları bu sene 3 bin liralara kadar çıktı. Biz vatandaş olarak nasıl ısınacağız? Devlet yardım ediyor sağ olsun fakat bu yardımların kime gittiği de belli değil, adamın evi doğalgazlı kapısında torba torba kömür var o adam da bunları satıyor. Yalan yok biz de aldık ama mecburiyetten aldık. Üzerinde para ile satılamaz ibaresi bulunan kömür karaborsaya düştü, işte içinde bulunduğumuz içler acısı halin belgesi bu. Kömüre ihtiyacı yoksa birazcık vicdanlı olsun, ihtiyacı olana versin” dedi.

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pendik-Tuzla’da Şaban Cebeci DönemiÖnceki Haber

Pendik-Tuzla’da Şaban Cebeci Dönemi

Aynı Tas Aynı Hamam!Sonraki Haber

Aynı Tas Aynı Hamam!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar