Gümüşhane

Yaşam evlerine ilk harç döküldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşam evlerine ilk harç döküldü
Abone ol
Gümüşhane Belediyesi’nin şirketi olan GÜMSAŞ tarafından Mordut mevkinde hayata geçirilen 729 konut ve 112 işyeri inşaatının temelleri yapılan dualar ve kesilen kurbanın ardından düzenlenen törenle atıldı.

GÜMSAŞ Yaşam Evleri inşaat alanında yapımı başlayacak olan 50 dairelik ilk blok için düzenlenen temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, yaklaşık 380 bin metreküplük hafriyat alanında 335 bin metreküplük kısmın tamamlandığını, daha önce yaşanmış tehlikeli durumları tekrar yaşamamak adına tedbirli ve korunaklı çalıştıklarını ve zemin konusunda 3 büyük firmadan çalışmalar yaparak en nihai sonucu elde ettiklerini söyledi.

İnşaat alanının Belediye Meclisi’nin kararıyla kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildiğini hatırlatan Başkan Çimen, inşaat biraz yükseldikten sonra Bakanlar, Milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla daha coşkulu bir temel atma töreni yapacaklarını da hatırlattı.

2014 yılında göreve geldikleri günden bugüne şehrin her türlü sorunuyla mücadele verdiklerini ve vermeye devam ettiklerini ifade eden Çimen, “Bazen zorluklarla karşı karşıya geldik ama Gümüşhane insanı başka yörenin insanına imrenmeyecek dedik. Konut ihtiyacı için 528 konutu olmaz denilen yere yaptık. Olmaz denilen yere 2 yıl içinde yapıldı. 31 Mayıs’ta hemen buranın altındaki konutların ihalesi de yapıldı. Bugün 729 konut ve 112 işyerine bismillah diyeceğiz” dedi.

Gümüşhane’de son yıllarda yaşanan konut sıkıntısına sağlıklı çözüm bulmak adına Belediye’nin yüzde 100 hissedarı olduğu şirketi GÜMSAŞ marifetiyle vatandaşlarda 14 bin 300 konut talebi aldıklarını hatırlatan Çimen, “Bu konutlara hem uygun koşullar hem de sıfır faiz imkanı için çalışmalar yürüttük. Yaşanabilir bir proje yapmak istedik. Her türlü imkanlarla donatılı yaşam alanımızda çocuklarımız da güvenle yaşayabilsin diye eğlence alanlarına kadar detaylı düşündük. Belediyemize ait arsayı şirketimize ayni sermaye olarak kazandırarak bu projemize başladık. 729 konut 112 işyeri olarak projemiz netleşti ve akabinde satışlara başladık. Halkımızın teveccühüyle karşılaştık. Uygun fiyatlarla lüks konutlar inşa etmek üzere hafriyat çalışmalarımız başladı. Belediye binamızın alt katında ilimizde ilk olacak bir satış ofisiyle halkımıza daha işin başında şeffaf ve güvenilir çalışacağımızı gösterdiğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Projede 4 yüksek mühendis ve 12 mühendis-mimar ekibiyle kapsamlı şekilde çalıştıklarını, her ince ayrıntının göz önüne alındığını, en kaliteli malzemeyle, kendilerine yakışan şekilde hemşerilerine söz verdiği tarihte konutları teslim edeceklerini anlatan Çimen, “Pandemi süreci mücbir sebep olmasına rağmen biz çalışmalarımızı durdurmadık. Pazar günleri dahi çalıştık. İtinayla bugüne getirdik. Bugün Allah’ıma çok şükür ilk temelimizi atacağız. İlerleyen dönemlerde daha büyük etkinliklerle diğer temellerde de resmi açılışımızı yapacağız. Bugünlere gelmemizde bize desteklerini esirgemeyip her daim yanımızda olan Başta Meclis Üyelerime, Belediye başkan yardımcılarım ve birim müdürlerime, GÜMSAŞ Yönetim Kuruluna ve birim müdürlerine, müşavir firmamız mühendislerimize, hafriyatta çalışan firma sahiplerimize ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyük işlerin ekip işi olduğunu ve Gümüşhane’de güzel bir ekiple bu işin başında olduklarını dile getiren Çimen, “Halkımız her daim en iyisini hakediyor. Onlara layık olmak adına bu işi hep beraber Allah’ında izniyle başaracağız. Bizlere güvenen insanımıza layık olacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Çimen’in konuşmasını tamamladıktan sonra yapılan dua ve kesilen kurbanın ardından C1 bloğun temeline ilk beton döküldü.

Etkinliğe Belediye Meclisi üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, GÜMSAŞ yöneticileri, teknik heyet, mühendisler, çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YUSUF ZİYA ÖZDAMAR HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Önceki Haber

YUSUF ZİYA ÖZDAMAR HAKKIN RAHMETİNE KAVU...

Orta Çağ'dan Kalma Canca Kalesi'nin İlginç EfsanesiSonraki Haber

Orta Çağ'dan Kalma Canca Kalesi'nin İlgi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar