Gümüşhane

Yayladere köyünden örnek davranış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yayladere köyünden örnek davranış
Abone ol
Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yayladere köyü sakinleri Kahramanmaraş ve civarındaki 10 ili etkileyen depremlerle ilgili başlatılan kampanyaya 145 bin TL destek verdi.

Köy muhtarı Şükrü Bulut önderliğinde köylüler asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 13,5 milyon insanı etkileyen depremlerin ardından bölgede yaşayan insanların yaralarına bir nebze de olsa merhem olabilmek için AFAD tarafından başlatılan kampanyaya katılmaya karar verdi.

Köydeki vatandaşlarla konuşarak yardım toplamaya karar veren Bulut daha sonra il dışındaki köy derneğini de arayarak kampanyalarına destek istedi. 

Birkaç gün içerisinde toplanan 145 bin TL’yi AFAD’ın banka hesabına aktaran muhtar Bulut daha sonra köylüleriyle birlikte banka dekontunu Vali Kamuran Taşbilek’i makamında ziyaret ederek takdim etti.

Burada yaptığı konuşmada muhtar Bulut şahsında tüm Yayladere köyü sakinlerine bu duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür eden Vali Kamuran Taşbilek, “Gümüşhanemizin altın kalpli insanları depremin ilk saatlerinden itibaren maddi ve manevi olarak bölgedeki insanlarımızın sürekli yanında oldu. Bölgeye yüzlerce tır ve kamyon yardım malzemesi gönderen hemşehrilerimiz aynı zamanda depremzedelere evlerini açmış, evinin anahtarını bizlere teslim eden hemşehrilerimiz olmuştu. Vatandaşlarımız yapılması gerekenlerle ilgili ben ne yapabilirim diyerek, acı yaşayan kardeşlerimize yardım ulaştırmak için bize ulaştı, çaba gösterdi. Depremin üzerinden 10 günlük bir süreç geçti ve bu süreçte Gümüşhane insanının kardeşlerini kucakladığına şahidiz ve şehrimizin her bir ferdinin bu konudaki çabasını görüyoruz. Oradaki insanların bizlere ihtiyacı var. Onların sıkıntılarına merhem olabilmek, dertlerine deva olabilmek için hem ayni hem nakdi yardımlarının aksamadan daha da artarak devam ettirilmesi gerekiyor. Yardım eden herkesten Allah razı olsun. Bu millete bağlılığımızı, sevgimizi ve sevdamızı gösterme günü bugündür. İlimiz Yayladere Köyü Muhtarı Şükrü Bulut ve köy sakinleri sağ olsunlar topladıkları 145 bin TL AFAD hesaplarına yatırarak dekontu bize takdim ettiler. Gün birlik olma günü, bize düşen en büyük görev depremzede vatandaşlarımıza el vermek. Buradan tüm hemşehrilerimize ayni ve nakdi yardımlarla kardeşlerimize can olmaya devam edelim çağrısında bulunuyorum” dedi.

Köy muhtarı Şükrü Bulut ise depremin ardından 9 kişilik bir aileyi köylerinde misafir ettiklerini belirterek, “Köy muhtarı bu acı olayın ardından ne yapabileceğimizi istişare etmek için derneğimizi aradık. Onlar da bu kampanyaya katılmak istediğimizi söyleyince hem gurbetteki köylülerimiz hem de köydeki vatandaşlarımızdan yardımı toplayıp parayı AFAD hesabına bankaya yatırdık. Bu depremin ardından 81 ilin kenetlenmesi bizlere bir kez daha Türk milletinin kadirşinaslığını gösterdi. Acımız büyük, ülkemize geçmiş olsun. Ölenlere rahmet olsun” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
15 Şubat 1918 Kurtuluş MesajlarıÖnceki Haber

15 Şubat 1918 Kurtuluş Mesajları

GÜ heyeti hasar tespit çalışmalarına katılıyorSonraki Haber

GÜ heyeti hasar tespit çalışmalarına kat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar