Gümüşhane

Yunus Emre bebek için kermes yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yunus Emre bebek için kermes yapılacak
Abone ol
Gümüşhane Aileyi, Yetimleri, Kadınları, Engellileri ve Yaşlıları Destekleme Derneği (Ay-Kadın) zamanı giderek daralan SMA hastası Yunus Emre bebek için kermes düzenleyecek.

31 Ocak Salı günü Fatih Parkında 10.00-18.00 saatleri arasında düzenlenecek kermeste kadınlar tarafından hazırlanan yiyecek, içecek malzemeleriyle yine kadınların el emeği göz nuruyla yaptığı çeyiz malzemeleri satışa sunulacak.

Dernek Başkanı Dilek Tokmak, kermesten elde edilecek gelirin tamamının Yunus Emre bebek için açılan Valilik onaylı hesaba aktarılacağını belirterek tüm duyarlı vatandaşları kermeslerine destek vermeye davet etti.

Yunus Emre için düzenlenen kampanyanın yüzde 80 seviyesinde olduğunu ve zamanın giderek daraldığını, minik Yunus Emre’nin biran önce tedavisine kavuşabilmesi için başta anneler olmak üzere herkesten elini taşın altına koymasını isteyen Tokmak, “Umuda yol, Yunus Emre'ye nefes ol sloganıyla gerçekleştireceğimiz kermesimize herkesi davet ediyoruz” dedi.

Kermes için kentteki tüm kadın STK’larına, siyasi partilerin ve sendikaların kadın kollarını davet ederek destek istediklerini ifade eden Tokmak, “Yunus Emremizi biran önce ilacına kavuşturmak için ilimizdeki organizasyonların sürekliliği önemli. Biz de bu noktada 2021 yılında kurulan ve her ay hayırseverlerin desteklerini ihtiyaç sahiplerine ileten bir derneğiz. Bu bağlamda Yunus Emre’nin ilacına kavuşması için yaptığımız etkinliklere kermes ile devam etme kararı aldık ve tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Gün boyunca Fatih Parkında olacağız ve minik Yunus Emremizin tedavisine kavuşabilmesi için kadınlar olarak tüm gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

Bakımı çok zahmetli ve tedavisi çok pahalı olan hastalıkla mücadele eden Yunus Emre bebek, daha 2 aylıkken elleri içeri çekildi ve göğüs kafesi çöktü. Hastalığın pençesinde makinelere bağlı yaşamını sürdüren Yunus Emre bebeğin tedavisi ve diğer masrafları için bugünkü kurla gerekli olan 37,5 milyon TL’nin toplanması için gerek kurumsal gerek bireysel olarak farkındalık etkinlikleri devam ediyor.

Ölümcül kas hastalığı olarak da bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 1 yaşındaki Yunus Emre bebek için hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan kampanyada yurtiçinden TL hesabı için Ziraat Bankası Gümüşhane şubesinde açılan TR60 0001 0090 1022 4526 2050 01, Dolar bağışı için TR76 0001 0090 1022 4526 2050 04 ve EURO bağışı için TR33 0001 0090 1022 4526 2050 02 ibanlarına, yurtdışından bağış yapmak isteyenler için Alıcı : SMA KIDS  NL56BUNQ2070504409 ve SWIFT / BIC CODU BUNQNL2A numaralı hesaplara bağışta bulunabilirsiniz.

Bu hastalığın tedavisi yalnızca ABD ve Dubai’de “Zolgensma” adı verilen gen terapisiyle yapılabiliyor. Yunus Emre bebek için Dubai’de süreç başlatıldı fakat bu ilacın fiyatı oldukça yüksek bir tutarda. Yaklaşık 2 milyon dolarlık ilaç masrafı için bağışlanacak her kuruş yaşam mücadelesi veren bebeğimize nefes olacak. Hep birlikte yavrumuzu anne babasının kucağına bağışlayalım, ikinci kez evlat acısı yaşamalarına izin vermeyelim. Zaman, en büyük düşmanımız. 

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone kullanıcıları YUNUS yazıp 6729’a göndererek 20 TL bağışta bulunabiliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Parlak: İnanılmaz goller kaçırdıkÖnceki Haber

Parlak: İnanılmaz goller kaçırdık

Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri Belli OlduSonraki Haber

Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri Be...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar