Çakırgöl Toplantısı Öncesi Gümüşhane Kamuoyu Uyardı

Ev.Turizm

Çakırgöl Toplantısı Öncesi Gümüşhane Kamuoyu Uyardı

Gümüşhane İl Genel Meclisi araç alımını onayladı
MİLLETVEKİLİ KÜÇÜK’ÜN GİRİŞİMİYLE GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÖNEMLİ SUNUM
Gümüşhane-Erzincan karayolu sel suları nedeniyle ulaşıma kapandı

22 Haziran Cumartesi günün başlayacak olan Trabzon Kültür Yolu Festivali kapsamında Trabzon’da yapılması planlanan Çakırgöl Kış Turizm Merkezi toplantısı öncesi vatandaşlar Gümüşhane’den toplantıya katılacak olan yetkililere çağrıda bulundu. Yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Gümüşhane kamuoyu; Çakırgöl – Gümüşhane bağlantısının karayolları ağına alınıp yapılmadığı sürece diğer konuların gündeme dahi getirilmemesini istedi.

Bizzat Gümüşkoza’yı arayan, sosyal medya platformları üzerinden görüş ve düşüncelerini aktaran, ulaşabildiği siyasetçilere, bürokratlara taleplerini ileten Gümüşhaneli isimler, her şeyden önce yol sorununun giderilmesi gerektiği noktasında görüş birliği ettiler.

“Karayolları Ağı İkisu’ya Kadar Uzatılsın”

Konuyla ilgili duyarlılık gösteren bazı Siyasi Parti temsilcilerinden Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, dev projeye engel olunmaktansa başta yol sorunu olmak üzere yörenin Gümüşhane bağlantısının sağlanması gerektiğini söyledi. Başkan Nas yaptığı açıklamada; Maçka ilçesinden itibaren Taşköprü yol ayrımına kadar 10 kilometrelik bir güzergahın karayolları ağına alındığını hatırlatarak bu ağın İmera Manastırından İkisu sapağına kadar uzatılması için girişimlerde bulunulması gerektiğini kaydetti.

“Uzungöl İle İlgili Gümüşhane Proje Yapsa Ne Olurdu?”

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir’de “Çakırgöl Sahipsiz Değildir” başlığıyla yaptığı açıklamada, Uzungöl’den örnek vererek; “Düşünün bir; Gümüşhane milletvekilleri belediye başkanları bir araya gelmiş ve Uzungöl’ü gündem yapmış ve Uzungöl’ün geleceği hakkında ve atılacak adımlar hakkında toplantı icra etmişler. Siz böyle bir haberin Trabzon Kamuoyunda nasıl bir etki oluşturacağını hayal dahi edemezsiniz. En basitinden hayrola birader dersiniz. Ama işin tersi oldu mu iş Çakırgöl oldu mu maalesef hiçbir tepki yok” değerlendirmesinde bulundu.

“Sınır Namustur”

Çakırgöl Kış Turizm Merkezi üzerinden Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından politika üretildiğine dikkat çeken Zafer Partisi Gümüşhane İl Başkanı Nurettin Saraç ise, “Maalesef Gümüşhane il sınırları içerisinde bulunan Çakırgöl’e sahip çıkılamıyor. Oysa sınır namustur” ifadeleri ile Gümüşhane siyasetinin hep birlikte konuya hassasiyet göstermesini istedi.

“Önceliğimiz Yol”

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ’da yol konusuna dikkat çekerek, “Trabzon Maçka tarafından Çakırgöl yaylamıza çıkan yolu sıfır asfalt yaptıkları gibi Gümüşhane tarafından buraya çıkan tüm yollarımızı da aynı şekilde yenileyerek aynı standartta yol yapılması şartını koymalıyız. Yeter mi? Bence yetmez… Şehrimizde yıllardır yatırım yapılmayı bekleyen Canca Kalesine çıkan yolun, Kent Ormanı yolunun, İmera Manastırı yolunun, Zigana Dağından Limni Gölü üzerinden geçip Karaca Mağarası’na giden yolun onarımını yaptırmalıyız” sözleri ile önceliğin yol olduğuna vurgu yaptı.

“Gümüşhane Hakkı Olanı Almalıdır”

Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Genel Başkanı Serkan Kaya’da yaşanan gelişmeler sonrası açıklamalarda bulunarak, “Şehrin her kesiminden mutlaka itiraz eden ortak ses çıkmalıdır. Gümüşhane mutlaka bu projeden üstelik kendi toprakları olan Çakırgöl Turizm bölgesinden hakkı olanı almalıdır; tüm siyasilerde hiçbir sebep ve sonuç göstermeksizin Gümüşhane’nin geleceği adına Çakırgöl Turizm Projesi adına tüm gücünü göstermeli, şehrin yalnız olmadığını duyurmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Sınır Ötesi Müdahaleyi Meşru Gösterme Çabası”

Sosyal Medya üzerinden eleştirileri dile getiren Gümüşhane Çevre Kulübü ise “Yanlışları Başlatan Yalan” başlığı altında yaptığı değerlendirmede, çoğunlukla Trabzon çıkışlı haberlerde Çakırgöl’ün Trabzon Gümüşhane sınırında olduğuna yönelik yanlı ve yanlış haberler yapıldığına dikkat çekerek, “Çakırgöl tamamı Gümüşhane sınırları içerisinde yer alan bir göldür. Kayak tesisleri yapılması planlanan alan da Gümüşhane’nindir. 2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 874 hektar alan “Gümüşhane Çakırgöl Kış Sporları Turizm Merkezi” olarak ilan edilmiştir. Çakır gölün tamamı Gümüşhane sınırlı içerisinde ve Gümüşhane- Trabzon il sınırlarından 6 kilometre içeride yer almaktadır. Çakırgöl dağının zirvesi 8 kilometre içeride yer almaktadır. Nasıl bir sınırdan bahsediliyor anlamak mümkün değil. Bu haliyle Gümüşhane-Trabzon sınırı Dünyanın en kalın sınırı olmalıdır. Dünyanın en kalın sınırının, sınır ötesi ” ifadelerine yer verdi.

“Proje Gümüşhane’nin Yol Trabzon’a Yapılıyor”

Projenin Gümüşhane’ye ait olduğunun ancak yolun Trabzon’a yapıldığının altı çizilen değerlendirmede, “Çakırgöl kış turizm projesinin Gümüşhane adına tescillenmesi yeterli olmuyor. Proje alanına hemen hiçbir şey yapılmadan öncelikle Trabzon’a yol yapılıyor. Sümela Manastırını Cami boğazı yaylasına Çakırgöle ve Santa Harabelerine bağlayacak olan yol 2023 yılında tamamlandı. Gümüşhane’ye olan bağlantı ise evlere şenlik. Bölgeyi turizme kazandıracağız söylemi paravandır. Bölgenin Gümüşhane bağlantı sorunu bir an önce çözülmelidir” denildi.

Paylaş

YORUMLAR

Ana Sayfa
Video
Ara