Gümüşhane

Akıntürk, “Hukuk ve Demokrasiye Her Zamankinden Daha Çok İhtiyacımız Var”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akıntürk, “Hukuk ve Demokrasiye Her Zamankinden Daha Çok İhtiyacımız Var”
Abone ol
Demokrat Parti Gümüşhane İl Başkanı Şerif Akıntürk, partilerinin 78. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Demokrat Parti Gümüşhane İl Başkanı Şerif Akıntürk, partilerinin 78. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Akıntürk, yaptığı açıklamada, 7 Ocak 1946 tarihinde kurulan Demokrat Partinin, kurulduğu ilk günden bugüne aynı inanç ve heyecanla yoluna devam ettiğini söyleyerek, demokrat geleneğin 3 kuşak boyunca Türkiye’nin kalkınma ve büyüme yolundaki en büyük dinamosu olduğunu vurguladı.

Başkan Akıntürk yaptığı açıklamada, “İstiklal harbinin Galip hocası, Atatürk’ün son başbakanı, Türkiye Cumhuriyetinin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın, Adnan Menderes ve çok değerli yol arkadaşlarıyla 7 Ocak 1946 da kurduğu Demokrat Parti bugün 78 yaşında. Partimiz ilk kurulduğu günkü inançla ve heyecanla yoluna devam etmektedir. O gün yola çıktıklarında Anadolu’nun dört bir yanında onlara yol arkadaşı olan demokratların evlatları 3 kuşaktır her daim Türkiye’nin kalkınma büyüme refaha ulaşma ve adil paylaşma yolundaki en büyük dinamosu olmuş bu köklü siyasal geleneği milletimizin hizmetine hazır tutmuşlardır. Çıktığımız bu uzun meşakkatli yolda verdiğimiz adalet, demokrasi ve kalkınma mücadelesinde kimi zaman meydanlara sandıklara sığmayacak kadar çok olduk, kimi zamanda darbelere hukuksuzluklara maruz kaldık partilerimiz kapatıldı yasaklandık kollarımız dallarımız budandı bir avuç kaldık. Ancak bu köklü siyasal geleneğin çekirdek kadrosu milletimizin huzura, refaha ve adalete kavuşması yolundaki mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmemiş ve demokrat gelenek her daim küllerinden yeniden doğmuştur” ifadelerine yer verdi.

“Milletin Hakkını Koruma Yolunda Her Daim Dik Durulmuştur”

Açıklamalarının devamında demokrat geleneğin Türkiye için önemine değinen Akıntürk, “Demokrat gelenek ülkenin demokrasiye ihtiyacı olduğu dönemde tek parti yönetimine karşı Demokrat Parti adıyla kurulmuştur. 60 darbesi sonrası kurulan düzmece mahkemelere karşı adalet ihtiyacı doğduğunda Adalet Partisi adıyla, ülke 80 darbesiyle savrulup yolunu kaybettiğindeyse Doğru Yol Partisi adıyla yoluna devam etmiştir. Geleneğin 78 yıllık geçmişindeki her partisinin isminin ülkemizin o günkü sosyolojik durumuyla yakından ilişkisi olmuş, milletin hakkını hukukunu koruma yolunda her daim dik durulmuştur” dedi.

“Demokratlar Olduğu Sürece Kötü Günler Son Bulacak”

Bugün 2024’ün Türkiye’sinde 78 yıl önce başladıkları yerden çok daha vahim bir durumda olunduğunun altını çizen Akıntürk, “Maalesef bu 78 yıllık sürecin her evresinden çok daha fazla demokrasiye hukuka adalete ve doğru bir istikamete ihtiyacımız var. İşte tamda bu noktada milletimizin vicdanından doğan ve milletimizin kendi hamurundan yoğurduğu demokrat geleneğe ve onun tek temsilcisi Demokrat Partiye önemli görevler düştüğünün bilinci içerisinde aynı 1946 yılındaki inançla ve kararlılıkla demokrasi ve hukuk mücadelemize devam ediyor. O günün muktedirlerine söylediğimiz kadar gür bir sesle bugünün tek adamlık heveslisi muktedirlerine de yeter söz de hak ta milletindir diyoruz. Milletimiz müsterih olsun bu ülkede Demokratlar olduğu sürece bu kötü günlerde son bulacak her daim kazanan hukukun üstünlüğü demokrasi ve nihayetinde milletimiz olacaktır” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane Memur-Sen’den Akif İnan’a vefaÖnceki Haber

Gümüşhane Memur-Sen’den Akif İnan’a vefa

DOKA Gümüşhane’ye, Biz DOKA’ya YabancıSonraki Haber

DOKA Gümüşhane’ye, Biz DOKA’ya Yabancı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar