Gümüşhane

‘Bir Rüya Gerçek Oluyor’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Bir Rüya Gerçek Oluyor’
Abone ol
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Bahçecik Barajı’nın Müjdesini Verdi

‘Bir Rüya Gerçek Oluyor’

Yıllık 5,5 milyon metreküp su tutacak ve 2050 yılına kadar şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayacak Bahçecik Barajı’nın gövdesi tamamlandı. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Göreve ilk geldiğimizden bugüne kadar bu projemizi takip ettik. İlk verdiğimiz dilekçesinde bugün gelinen noktaya kadar çok emeğimiz geçti. Amacımız o kuyulardan bu kenti kurtarmak. Bu şehrin 50 yıllık su sıkıntısını karşılamak. Bizim bir hayal projemizdi” dedi.

Gümüşhane’de yapımına 2017 yılında başlanan ve Gümüşhane merkezinin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak Bahçecik Barajı projesinin gövde inşaatı tamamlandı. Kentin 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılaması planlanan Bahçecik Barajının toplam rezervuar göl hacmi 4.100.000 m³ olup, gövdesi ise 71 metre yüksekliğinde. Toplamda 340.000 m³ beton imalatı yapılan gövde tamamlandı.  İçme suyu isale hattı ve arıtma tesisi ihalesi gerçekleştirilen Bahçecik Barajının Arıtma tesisi kapasitesi 25.000 m3/gün olup, isale hattının uzunluğu yaklaşık olarak 29 km’ dir.

‘SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK’

Bahçecik Barajı’nın gövde inşaatının tamamlandığını söyleyen  Başkan Çimen, “Bahçecik barajı Gümüşhane’nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak. Gümüşhane'de su ihtiyacımızı biliyorsunuz ki keson kuyulardan karşılıyoruz. 14 tane depomuz var.  İçme suyumuzu bu depolarımızdan karşılıyoruz. Maalesef, bazen de suları kesmek zorunda kalıyorduk. Bahçecik Barajımız hizmete girdikten sonra kentte su sorunu kalmayacak.   Baraj gövdesi silindir ile sıkıştırılmış beton tipinde olup, 210 bin metreküp beton imalatı yapılmıştır. Görüldüğü gibi barajımız bitti” diye konuştu.

‘BAHÇECİK BARAJI İLE SU SORUNU ORTADAN KALKACAK’

Başkan Çimen, en önemli sorunlarından bir tanesi su ve içme suyu problemi olduğunu kaydederek, “7 yıldır görev başındayız. Bu manada büyük sıkıntılar yaşadık. Yaşattığımızdan dolayı halkımıza da buradan özür diliyoruz. İnşallah Bahçecik Barajı ile bu sorun ortadan kalkacak. 7 yıldır da bunu takip ediyoruz. Dilekçe verdiğimiz ilk günden bugüne gelinen noktaya kadar çok emeğimiz sarf edildi. Amacımız o su kuyularından bu şehri kurtarmak ve bu şehrin 50 yıllık su sıkıntısını karşılamak. Bizim bir hayal projemizdi. Tabi yalnızca Gümüşhane merkez olarak değil, beldeler, köyler ve mahallelerde bundan faydalanacak. İstihdam açısından da bize büyük bir katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

‘2023 BİZİM İÇİN BAYRAM HAVASI ŞEKLİNDE GEÇECEK’

Başkan Çimen, “İshale hattı inşallah bununla eş zamanlı yapılacak. İshale hattımızla arıtma tesisimizin kapasitesi yaklaşık 25 bin metre küp olup ishale hattı uzunluğu yaklaşık 30 kilometre. Buradan hem belediyemiz açısından istihdam sağlanmış olacak, hem de bu yayla suyundan tüm şehrimizin insanları faydalanmış olacak. İshale hattının ihalesi ve yer teslimi yapıldı. İnşallah yüklenici firma bu baharda başlayıp burayı çok kısa zamanda 2023’ün ilkbaharına yetiştireceğini söyledi. 2023 bizim için bayram havası şeklinde geçecek. Arıtma işlemi ardından yine içme suyu ve arıtma tesisi kapsamında bu inşa edeceğimiz 30 kilometre hat ve sonrasında ki 15 bin metre küp şehir merkezinde büyük bir su depomuz olacak. Oradan şehrin diğer depolarına dağılmış olacak. Biz onun alt yapısı için şehirde imalatlarımızı ve diğer çalışmalarımızı yapıyoruz. Bahçecik barajı geldiğimiz günden bugüne hep hedeflediğimiz ve hayal kurduğumuz bir projemiz. İnşallah bu sene barajımızda su toplanmaya başlayacak” dedi.

Aktutan köyünden yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda 4 metre çapında yeni bir ishale hattıyla eş zamanlı yapılarak barajın dolduracağını belirten Başkan Çimen, “Barajın hemen ön tarafında yapılan arıtma tesisi de buna eş zamanlı olarak tamamlanmış olacak. Yaklaşık 30 km olacak. İshale hattı yapılma aşamasında ve yine arıtma tesisinde bizim başka projelerimiz var. Enerjiye dönüştüreceğiz bu barajı. Su debisinden düşüşünde elde edeceğimiz enerjiyi yine ekonomiye çevirmiş olacağız. Tabi suyun çok önemli olduğu bu günler de, bu yıllarda, bu çağlarda inşallah şehrimizde bu sorunu bertaraf etmiş olacağız. Diğer iller de bu sorunlar varken bizim ilimizde bunun çözülmesi bizim için mutluluk” diye konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Barajımızın bu hale gelmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Eski İl bakanımız Veysel Eroğlu, şuan ki bakanımız Bekir Akdemir ve tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize, DSİ genel müdürümüze, Bölge müdürümüze ve emeği geçen tüm DSİ çalışanlarına hem şehrim hem de kendi adıma teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kelkit’te Fahiş Fiyat DenetimiÖnceki Haber

Kelkit’te Fahiş Fiyat Denetimi

Gümüş ilk devreyi mağlup kapattı: 0-1Sonraki Haber

Gümüş ilk devreyi mağlup kapattı: 0-1

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar