Gümüşhane

Demir: Yeni Zigana tünelini avantaja çevirelim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demir: Yeni Zigana tünelini avantaja çevirelim
Abone ol
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, 3 Mayıs’ta açılacak olan yeni Zigana Tüneli’nin Gümüşhane için avantaja dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada yeni Zigana Tünelinin tamamlandığın ve yakın bir zamanda açılışının yapılacağını kaydeden Demir, “Bitmesi ile birçok ilkleri barındıran Zigana Tünelinin şehrimizde olması bizler için büyük bir sevinç kaynağıdır. Bu bağlamda planlanmasında yapımında emeği olan başta Res-i Cumhurumuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere mühendisinden-işçisine kadar herkese teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

“Gümüşhane tüneller şehri olacak ve ulaşımda birçok imkân ve kolaylığa kavuşacak”

Yolun medeniyet demek olduğunu vurgulayan Demir, “Medeniyet yollar üzerinde şekillenmiştir. Derin bir vadi içinde ve geçilmez dağ silsilesinde olan şehrimiz tüneller ile coğrafi zorlukları aşabilmiştir. Modern ve yeni bir teknoloji ile yapılan Zigana tüneli bu imkânları ile inşallah şehrimize ayrı bir zenginlik katacaktır. Yine yapımı devam eden Erzincan yolu üzerindeki tüneller ile Bayburt yolu üzerindeki tünelin bitimi ile şehrimiz adeta tüneller şehri olacak ve ulaşımda birçok imkân ve kolaylığa kavuşacaktır. Yeni Zigana Tüneli ile kış şartlarında yolculuk yapmak artık tehlike olmayacak hem emekten hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlayacağız” diye konuştu.

“Eğer bir an önce bunları yapmazsak canlanan değil can çekişen bir ile dönüşürüz”

Tüm bunlara karşın asıl yapılması gereken şeyler ihmal edilirse Yeni Zigana Tünelinin Gümüşhane için avantaj olmaktan çıkarak dezavantaja dönüşebileceğine dikkat çeken Demir, “Yolun ve zamanın kısalması ile ticari ve sosyal yaşam düzeyi açısından zenginlik arz eden Trabzon bu şehrin ekonomisini canlılığını çekip alacaktır. Bu bağlamda bir an önce Yeni Zigana Tünelini hizmet ve yatırma tahvil etmeliyiz. Yıllardır haykırdığımız bu gerçeklik bugün geldi kapımıza dayandı. Eğer biz tünel inşaatı süresince bu işlere odaklanmış ve bunları yapmış olsaydık bugün bu tehlike ile karşı karşıya kalmamış olurduk. Gümüşhanemiz kış turizmi- yayla turizmi ve inanç turizmi açısından bakir bir bölgedir. Bu alanlardaki turizmi canlandıracak yapı ve tesisler yıllardır söylemimize rağmen maalesef ihmal edilmiştir. Süleymaniye Kayak Pisti planlanmış projelendirilmiş lakin bir türlü çalışma yapılmamıştır. Yine başta Süleymaniye olmak üzere Krom Vadisindeki tarihi sit alanları kilise ve manastırlar tarihi yapılara gerekli özeni ve tanıtımı yapamadığımız için bugün ilgisizlikten harap hale gelmiştir. Yayla turizmini özendirecek tanıtım ve hizmeti sağlayacak konaklama ve tesisler göz ardı edilmiştir. Yine başta Trabzon olmak üzere çevre illerin sebze-meyve ve et ihtiyacını karşılayabilecek bir potansiyeli barındıran şehrimiz yanlış politikalar sebebi ile kendi ihtiyacını dahi karşılayamaz hale gelmiştir. İşte Yeni Zigana Tünelinin avantajını kullanarak ilimizde ciddi bir şekilde kooperatifleşmeyi teşvik ve planlayarak tarım ve hayvancılık üretiminde ilimizi lider hale getirebiliriz. Coğrafi ve iklim açısından bu kadar zengin bir şehirde kooperatifleşme ile kısa bir zamanda bu yatırımları yapabilir ve tarım ve hayvancılıkta şehrimizi cazibe haline getirebiliriz. Eğer bir an önce bunları yapmazsak canlanan değil can çekişen bir ile dönüşürüz” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Limni Gölü sezona bayramda başlayacakÖnceki Haber

Limni Gölü sezona bayramda başlayacak

Seçmen Sayımız Belli OlduSonraki Haber

Seçmen Sayımız Belli Oldu

Haber Yorumları

  • ad18-04-2023 18:53

    ya demir sende varya az çakal değildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar