Gümüşhane

Gümüşhane Albayraklarla Süslendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Albayraklarla Süslendi
Abone ol
Cumhuriyetin 100.yılı kutlamaları hazırlıkları kapsamında Gümüşhane’nin farklı noktaları Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslendi.

Geçtiğimiz günlerde basınla bir araya gelen ve şehir hakkında istişarede bulunan Gümüşhane valisi Alper Tanrısever yaklaşan cumhuriyet bayramı konusunda tüm vatandaşların şehri ve evlerini Türk bayrakları ile süslemesi için çağrıda bulunmuştu.

  Vali Tanrısever çağrısında: “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını sadece resmi kurum ve kuruluşların kutladığı bir program olmaktan çıkarıp, tüm halkımızla birlikte unutulmaz bir Cumhuriyet bayramı kutlayalım. Cumhuriyet Bayramının sadece öğretmen ve öğrencilerin kutlayacağı bir bayram olmadığını tüm  Türkiye'ye gösterelim. 28 Ekim saat 13:00'dan itibaren tüm Gümüşhane halkını, balkonlarını ve pencerelerini hatta sokakları şanlı Türk Bayrağıyla donatmaya davet ediyorum. 100. yıl kutlamalarını Gümüşhane'nin hareketlenmesinde bir başlangıç yapalım. Topyekûn, hep beraber şanlı bayraklarımızla Gümüşhane'mizi bir gelin gibi benzetelim. Gümüşhane'de Cumhuriyet Bayramının nasıl kutlandığını ileriki kuşakların da hatırlayacağı şekilde tüm Türkiye'ye göstermiş olalım” demişti.

Bu çağrıya kayıtsız kalmayan yurttaş caddeleri ve evlerini Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle doldurdu. Birçok parti, kamu kurumları ve diğer kuruluşların yanı sıra ticari araçlarında  Türk bayrağı ile süslendiği gözlendi.

Gümüşhane genelinde esnaflar Vali Tanrısever’in çağrısına karşılık verirken, İlçeler de aynı çağrıya kayıtsız kalmadı.  

Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında tüm vatandaşlarımızı ev ve iş yerlerini şanlı bayrağımızla donatmaya, cumhuriyetimizin coşkusuna ortak olmaya davet ediyoruz”

Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, “Cumhuriyetimizin 100. yılında tüm ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızı ve esnafımızı 28 Ekim günü iş yerlerimizi, evlerimizi, Torul'umuzu şanlı Türk bayraklarımızla donatmaya ve 29 Ekim Pazar günü saat 19.23'de İstiklal Marşımızı evlerimizde, cadde ve sokaklarımızda hep birlikte söylemeye davet ediyorum”

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü de ‘100. Yılda 100 Bayrak’ sloganıyla  Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in çağrısına cevap verdi. Vali Tanrısever’in, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Gümüşhane’mizi Bayraklarla Süsleyelim” ifadelerinin ardından harekete geçen il sağlık müdürlüğü il merkezi ve ilçelerdeki sağlık tesislerini 100. Yıla özel 100 Ay Yıldızlı Bayrakla süslemeye başladı. Ayrıca hastanelerin bahçelerindeki elektrik direkleri ve kamelyalar da bayraklar asıldı. Düzenlenecek etkinlikler kapsamında, Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde 100. Yıl ve hasta hakları konulu stantlar açılarak Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bilgilendirici broşürler vatandaşlara dağıtılacak. Hastanenin çocuk polikliniklerine muayene için gelen çocuk hastalara Türk Bayraklı balonlar dağıtılacak"

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Eğitim-Sen Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk Anıtına çelenk bıraktıÖnceki Haber

Türk Eğitim-Sen Cumhuriyetin 100. Yılınd...

Okullar 1 Gün Tatil edildiSonraki Haber

Okullar 1 Gün Tatil edildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar