Gümüşhane

Gümüşhane Özel Harekât, PÖH Kurucusunu Unutmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Özel Harekât, PÖH Kurucusunu Unutmadı
Abone ol
Gümüşhane Emniyeti, İkisu Köyü Bölge Trafik Müdürlüğünün üst bölümünde Polis Özel Harekâtını kurmuş üç başkandan biri olan Behçet Oktay anısına eğitim ve atış alanı oluşturdu.

Gümüşhane Emniyeti, İkisu Köyü Bölge Trafik Müdürlüğünün üst bölümünde Polis Özel Harekâtını kurmuş üç başkandan biri olan Behçet Oktay anısına eğitim ve atış alanı oluşturdu.

Oluşturulan alanda Torul Orman İşletme Müdürlüğü ve Özel Harekât polisleri tarafından ağaçlandırma çalışması yapılırken, Eğitim ve Atış Alanına adı verilen Behçet Oktay’ın kimliği merak konusu oldu.

Behçet Oktay adı ile ilgili internet ortamında yapılan araştırmada Türkiye Cumhuriyeti tarihinde TSK personeli olmayıp Türk Silahlı Kuvvetleri Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalya sahibi tek kişi olduğu bilgisi dikkat çekti. Ayrıca, 25 Şubat 2009’da aracının yanında ölü bulunan kahraman polisin şehadeti ile ilgili soru işaretlerinin çözüme kavuşmadığı bilgisi yer aldı.

Behçet Oktay Kimdir?

Behçet Oktay (17 Temmuz 1957, Hekimhan, Malatya, Türkiye) - (ö. 25 Şubat 2009, Ankara, Türkiye), Türk polis ve eski Özel Harekat Daire Başkanı.

1975 yılında Polis Koleji'nden, 1978 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu. Erzincan, Kars, İstanbul, Afyonkarahisar, Bingöl, Diyarbakır ve Ankara illerinde görev yapmıştır. 23.Dönem Özel Harekât Kursunu tamamladıktan sonra, 1994-1997 yılları arasında Diyarbakır'da görev yapmıştır. 1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı görevine atanmıştır. Polis Özel Harekâtı kuran üç başkandan biridir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

25 Şubat 2009'da arabasının yanında ölü bulunmuştur. Ölümü hakkında henüz tam karara varılmamış olsa da intihar söylentileri yayılmıştır. Bulunduğu sırada iman tahtası ve kaburgalarında 9 adet kırık saptanmıştır. Solak olduğu halde başının sağ tarafından vurulduğu adli tıp kayıtlarına geçmiştir. Silahında parmak izi bulunamamış ve silahı iki el ateşlenmiştir. Doğum günü 17 Temmuz olmasına karşın nüfus kağıdında yazan 25 Şubat günü ölmesi, doğum gününde intihar etti diye basına lanse edilmiştir. Ailesi cinayet iddiası ile dava açmış ve bu dava halen devam etmektedir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane'de Mesleki ve Teknik Eğitim Yeniden İnşa EdiliyorÖnceki Haber

Gümüşhane'de Mesleki ve Teknik Eğitim Ye...

Gümüşhane’de İranlı Yönetmenin Ödüllü Filmi İçin Etkinlik DüzenlenecekSonraki Haber

Gümüşhane’de İranlı Yönetmenin Ödüllü Fi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar