Gümüşhane

Gümüşhane Üniversitesi TEKNOFEST’e katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Üniversitesi TEKNOFEST’e katıldı
Abone ol
27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arası İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te Gümüşhane Üniversitesi de stant açtı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T3 Vakfı tarafından İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST, festival boyunca 7’den 77’e yüz binlerce teknoloji meraklısını ağırladı. 

TEKNOFEST’in akademik paydaşı olarak festivale 9 kişilik ekiple katılan Gümüşhane Üniversitesi de festival alanında stant açtı.

Stantta 5 gün boyunca teknolojik ürünlerin tanıtımı ve kariyer gelişimleri hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirildi. Festivale Üniversitemizden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Başoğlu, Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Tahir Kalkışım, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Levent Pehlivan, Arş. Gör. Fatih Şenaslan, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Zafer Can Koçak ve öğrencilerimizden Furkan Kızılet, Ersan Meydan, Tuğba Durmuş ve Orhan Kamacıoğlu katıldı.

TEKNOFEST’in akademik paydaşı olarak Milli Teknoloji Hamlesine katkıda bulunmak amacıyla festivalde yer aldıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Yedincisinin düzenlendiği ve dünyanın en büyük festivallerden birisi olarak tarihe geçen TEKNOFEST’te bulunmak Üniversitemiz adına gurur verici bir gelişme oldu. Ülkemiz bilindiği üzere coğrafi yapısından kaynaklı olarak mevcut sınırları içerisinde yaşayan bir ülke olmanın aksine, dünyanın her tarafıyla iletişim ve etkileşim içerisinde olan bir ülke konumundadır. O nedenle küresel rekabette dünyanın en iyileri içerisine girmek için ekonomik, siyasi ve güvenlik unsurları açısından dışa bağımlı olmayan, yüksek teknoloji üreten bir topluma dönüşmemiz gerekmektedir. İlki 2018’de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Böylesi yüksek katılımlı festivaller, ülkemizin teknoloji ve inovasyon alanındaki gelişmelerini daha yakından takip etmemize imkân tanıyor. Gümüşhane Üniversitesi olarak akademik paydaşı olmaktan gurur duyduğumuz TEKNOFEST’te ilk günden itibaren standımızı açarak, danışman hocalarımız eşliğinde öğrencilerimizin geliştirdiği ve birçok yarışmada ödüller alan teknolojik ürünlerimizi sergiledik. Gelen ziyaretçilerimize beş gün boyunca bu ürünlerimizin tanıtımının yanında Üniversitemizin eğitim öğretim imkânları ve kariyer gelişimleri hakkında bilgiler sunduk. Ziyaretçilerin yoğun ilgisi bizleri hayli sevindirdi. Bu vesileyle de festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, beş gün boyunca teknoloji tutkunları ve öğrencilere inanılmaz anlar yaşattı. 2019 yılında katılımcı rekoru kıran festival, yaklaşık 2,5 milyon ziyaretçiyle bu yıl rekorunu tazeledi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Voleybol yarı final müsabakaları Gümüşhane’deÖnceki Haber

Voleybol yarı final müsabakaları Gümüşha...

GÜ KÜNİB fuarında tanıtıldıSonraki Haber

GÜ KÜNİB fuarında tanıtıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar