Gümüşhane

Gümüşhane’de bin kişi Filistin için yürüdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane’de bin kişi Filistin için yürüdü
Abone ol
Gümüşhane Sivil İnisiyatif Platformu tarafından yaklaşık bin kişinin katılımıyla Filistin’e destek için yürüyüş gerçekleştirildi.

Tarım İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe başta STK’lar ve siyasi parti temsilcileri olmak üzere yaklaşık bin kişi katıldı.

Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Caddesi boyunca yürüyen kalabalık grup ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ve pankartlarla, "İnsan onuru İsrail’i yenecek”, "Katil İsrail Filistin’den defol”, "Gazze’ye selam direnişe devam", "Siyonist İsrail hesap verecek” sloganları attı.

PTT  önünde sona eren yürüyüşün ardından Sivil İnsiyatif Platformu adına Gümüşhane Memur-Sen İl Temsilcisi Ergin Aslan tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

“Batılı ülkeler Siyonistleri kınamaktan imtina etmiştir”

Grup adına konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Ergin Aslan, batılı devletlerin İsrail’in yanında olduklarını ve katliamları kınamaktan imtina ettiklerini söyleyerek, “ABD’nin başını çektiği İsrail destekçisi, Batılı ülkeler, bu vahşet karşısında, zalimden yana, açıklamalar yapmış, Siyonistleri kınamaktan imtina etmiştir. Üstelik ABD, soykırımda kullanılan silahları, İsrail’e göndermeye devam edeceklerini, utanmazca, arlanmazca beyan etmiştir. Soykırımcı devlet, kendisine verilen şartsız ve kayıtsız desteği, fırsata dönüştürmüş, bütün dünyanın, dehşet verici bir öfkeyle izlediği, hastane saldırısını, açıkça ve alçakça, bir katliam amaçlayarak, en yıkıcı füzelerle gerçekleştirmiştir. Yaşanan vahşetin farkında oldukları ve bunu dünya kamuoyuna izah edemeyeceklerini bildikleri için, inkâr ediyorlar. Oysa bütün dünya, İsrail ve destekçilerinin kirli yüzünü bir kez daha bütün çıplağıyla görmüş oldu. Buradan açık ve net söylüyoruz. Bu soykırımın ortağı Akdeniz’e gemilerini gönderen ABD’dir, İngiltere’dir. Ülkesinde Filistin’e destek eylemlerini yasaklayan Fransa’dır. Hala İsrail’in kendini savunma hakkı vardır diyen, Almanya’dır” dedi.

“Filistin’in savunması meşrudur ve desteklenmelidir”

Filistin’in yıllardır insanı krizin pençesinde olduğunun altını çizen Aslan, “Gazze başta olmak üzere, bütün Filistin, yıllardır insani krizin pençesinde olan bir ülkedir. İsrail'in bu saldırıları, bölgedeki acıyı, yıkımı ve çaresizliği, daha da artırmaktadır. Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar dâhil olmak üzere;  masum sivillerin ölümüne neden olan, bu vahşetin sorumluları, acilen adalet önünde hesap vermelidir. Her savaşın bir hukuku vardır. Ne olursa olsun, mabetlere, mekteplere ve hastanelere dokunulmaz! Fakat kandan ve irinden beslenen bu terör örgütü, vahşetini sınırlayacak hiçbir değere ve hukuka sahip değildir. Filistin’in kendisini, bu işgalci ve soykırımcı İsrail’e karşı savunması meşrudur ve desteklenmelidir. Bunun için Gümüşhane den Gazze’ye, direnişe bin selam diyoruz” ifadelerini kullandı.

Grup, basın açıklamasının ardından edilen duaların ardından dağıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de Cumhuriyet'in 100. yılında yurt ışıklarıyla 100 yazıldıÖnceki Haber

Gümüşhane’de Cumhuriyet'in 100. yılında...

Türk Eğitim-Sen Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk Anıtına çelenk bıraktıSonraki Haber

Türk Eğitim-Sen Cumhuriyetin 100. Yılınd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar