Gümüşhane

Hem Üretecek Hem Satacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hem Üretecek Hem Satacak
Abone ol
Kelkit Belediyesi Güneş Enerjisinden 1 Megavatlık Enerji Üretecek, Enerjisinin Fazlası Da Satılacak.

Kelkit Belediyesi 1 megawatt gücünde güneş enerjisi santral ihalesini gerçekleştirdi. Tesisin faaliyete geçmesiyle Belediye’nin tüm elektriği buradan karşılanacak, fazlası da satılacak. Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, “Başlayıp Bitirdiğimiz bir proje Güneş Enerji Santrali projesi. 2018 yılında proje olarak başlatıldı, seçimlere kadar olan sürede proje tamamlanmamıştı .Biz geldikten sonra kısa zamanda projeyi tamamlayarak ihaleye çıkardıklarını “söyledi.

Kelkit Belediyesi 2018 yılında proje olarak başlatılan Güneş Enerji Projesi hayata geçirilerek ilçenin tüm elektriği karşılanması belirtilirken enerjisinin fazlasının da satılacağı hedefleniyor. Gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak ve çevreye verilen zararı en aza indirgeyebilmek için projeler geliştirdiklerini belirten Nas, belediyenin ihtiyacını karşılayacak ve aynı zamanda artan enerjiyi de satacak bir sistem üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Belediye Başkanlığı 1 megawatt gücünde güneş enerjisi santral ihalesini gerçekleştirdi. Tesisin faaliyete geçmesiyle Belediye’nin tüm elektriği karşılanacak, fazlası da satılacak. Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, “Başlayıp Bitirdiğimiz bir proje Güneş Enerji Santrali projesi. 2018 yılında proje olarak başlatıldı, seçimlere kadar proje tamamlanmamış, biz projeyi tamamladık. Belediyelere 1 megawat altında GES sağlama hakkı tanındı, biz de bunun doğrultusunda çalışmalarımız yaptık” dedi.

‘Yıllık 2 milyon lira tasarruf etmemizi sağlayacak’

Başkan Nas, "Kaynak Elektrik ve Elektronik Enerji Çözümleri Genel Müdürü Aydın Güvenç ile birlikte belediyemizce yapılacak olan 1 megawat güneş enerjisi santral ihalesini tamamlayarak yer teslimi ile birlikte sözleşmeyi imzaladık. Yapılan ihale neticesinde hem belediyemizin tüm elektrik ihtiyacını karşılayacağız hem de ihtiyaç fazlasını satarak büyük bir gelir elde edeceğiz. Güneş enerjisi projesini işletme binamız, itfaiye binamız, kademe binamız, depo ve terminal çatılarına entegre edeceğiz. Bütün sistemler tamamlanarak enerji akışının sağlanacağı müjdesini vermek istiyorum. 4 yıl içerisinde kendini amorti edecek sistem, yıllık 2 milyon lira tasarruf etmemizi sağlayacak” ifadelerini kullandı.

‘Ürettiğimizle ihtiyaçlarımızı karşılayıp, belediyeye gelir sağlayacağız’

2018 yılında projeye başlatıldığını hatırlatan Başkan Nas, “’Başlayıp Bitirdiğimiz bir proje Güneş Enerji Santrali projesi. 2018 yılında proje olarak başlatıldı, seçimlere kadar proje tamamlanmamış, biz projeyi tamamladık. Belediyelere 1 megawat altında GES sağlama hakkı tanındı, biz de bunun doğrultusunda çalışmalarımız yaptık. Bu güne kadar Kelkit Belediyesi hariç kimse bunu yapamadı. Biz bundan önce GES yapan firmayla da konuştuk, bize 2 megawat daha yapmalarını istedik. Toplam 3 megawat tesisimiz olacak. Son aşamaya gelmiş olan projemizi de hızlı bir şekilde, TEDAŞ ile olan bağlantı anlaşmalarını yaptık. Bizden önce yapılan proje iyi ama sonlandırılmamış. Zaten vaatlerimizde de vardı. Çok kısa sürede işi bitirdik, bizim sistemimiz şu anda enerji üretiyor. 4-5 yıl içerisinde bu sistem kendisini amorti ediyor. Şubat ayından itibaren elektrik veriyoruz. Seneye bu zamanlarda yine kağıt üzerinde söylenen rakamlara ulaşıp ulaşmadığımıza karar vereceğiz. Bu çok iyi bir yatırım, sürekli belediyeye gelir elde edilecek, 2022’den itibaren de diğer 2 megawat projemizi de hayat geçirmeyi planlıyoruz. Ürettiğimizle ihtiyaçlarımızı karşılayıp, belediyeye gelir sağlayacağız’’ dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ESARET DOLU ACI BİR HATIRAÖnceki Haber

ESARET DOLU ACI BİR HATIRA

Gümüşhane'de vaka sayıları artmaya devam ediyorSonraki Haber

Gümüşhane'de vaka sayıları artmaya devam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar