Gümüşhane

İzcilerden Örümcek Ormanları’nda doğa yürüyüşü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Gümüşhane İzcilik, Doğa, Spor Kulübü, Gümüşhane’nin doğal ağaç müzesi olan Kürtün ilçesindeki Örümcek Ormanları’na doğa yürüyüşü düzenledi.

Toplam 41 sporcunun katıldığı program Çağlayandibi Şelalesi’nde başladı. Burada fotoğraf çekilen izciler daha sonra araçla Çıkrıkdüzü ve Güvende yaylalarını geçerek Mehmetçiklerin gösterdikleri kahramanlıkla 1. Dünya Savaşı’nın en epik hikayelerinden birini oluşturan ve orada 6 Mehmetçiğin şehit olduğu Kabaktepe Şehitliği’ne geçti.

Burada dua okuyan izciler daha sonra araçla tekrar Örümcek Ormanları’na gelerek yürüyüşe başladı. Gümüşhane’nin doğal ağaç müzesinde yaklaşık 11 kilometre yürüyen izciler gördükleri manzaraya hayran kaldı. Sonbaharın büyüleyici renklerinin hakim olduğu coğrafyada bol bol fotoğraf çektiren sporcular, klarnet sanatçısı Mehmet Turan ve kemençe sanatçısı Temel Bıçakçı’nın müzikli performanslarıyla da doyasıya eğlendi. 

Programa katılan Gümüşhane Dağcılık İl Temsilcisi Yılmaz Şahin, Örümcek Ormanları’nın adeta bir sanat eseri olduğunu belirterek katılan sporculara teşekkür etti.

Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü Başkanı Ercan Küçüköner ise etkinliğe katılan tüm sporculara teşekkür ederek, “Sonbaharda doğanın sanata dönüştüğü yaprak dönüşümünde ve asırlık anıt ağaçlarının arasında yürümek bizlere müthiş bir terapi oldu. Doğal ağaç müzesinde kendini dinlemek ve hissetmek çok özel bir duygu. Toprakla yaprağın buluştuğu zeminde, yaprak sesleriyle yürümek sporun çok ötesinde tarif edilemez bir zevk ve mutluluk bizim için” dedi.

Kulüp olarak amaçlarının doğa yürüyüşleri ve kültür gezileriyle Gümüşhane’deki tüm izci, dağcı ve doğaseveri tabiatla buluşturmak, tarih, kültür ve medeniyetle zamana yolculuk yaptırmak istediklerini ifade eden Küçüköner, doğaya, sanata, tarihe, kültür ve medeniyete ilgi duyan herkesi etkinliklerine davet etti.

Küçüköner, bir sonraki etkinliğin Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında 29 Ekim’de Zigana Dağı’na yapılacağını ve katılmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çakmakla oynayan çocuk az kalsın felakete sebep oluyorduÖnceki Haber

Çakmakla oynayan çocuk az kalsın felaket...

Sağlık-Sen: Bombalar dursun, bebekler yaşasınSonraki Haber

Sağlık-Sen: Bombalar dursun, bebekler ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar