Gümüşhane

Kadir Gecesi mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadir Gecesi mesajları
Abone ol
17 Nisan Pazartesi gecesi idrak edilecek olan Ramazan Bayramı'nın müjdecisi ve içerisinde Ramazan ayı olan bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi için Gümüşhane’de yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK
 
“Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken, tüm Müslümanlar olarak bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne erişmenin sevincini yaşamaktayız.

Hiç şüphesiz bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için bizlere eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Dua ve tövbelerin kabul edildiği bu müstesna geceyi, Yüce Allah’ın rahmeti ve mağfiretine nail olmak için önemli bir fırsat olarak değerlendirmeli, millet olarak bir ve beraber olmaya en fazla ihtiyacımız olan bu günlerde, dayanışma ve kaynaşma duygularımızı daha da pekiştirmeliyiz.

Bu duygularla, Gümüşhaneli hemşerilerimizin, tüm milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa huzur, sağlık ve esenlik getirmesini temenni ediyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Başkan Çimen, Mübarek Ramazan-ı Şerif'i uğurlamaya hazırlanırken, Kadir Gecesi'ne erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Ramazan ayının manevi anlamda en yoğun duygularla yaşandığı Kadir Gecesi’nin ülkemize, İslam alemine ve dünyaya sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyor, milletimizin ve tüm İslam aliminin Kadir Gecelerini tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız bu günlerde bin aydan daha hayırlı olan ve kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’ni idrak etmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bir yandan pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve coşkunun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bir yandan da Kadir Gecesi’ni idrak edecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan ayı, mübarek Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Bizleri böylesine şerefli ve mukaddes Kadir Gecesi'ne ulaştıran Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini Rabbim’den diliyorum. Bu düşünce ve duygularla aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, Yüce Mevla'dan barış ve huzur içinde hepimizinRamazan Bayramı'na da eriştirmesini diliyorum."

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü, Kadir Gecesi’ne ulaşmış olmanın da sevincini aynı anda yaşıyoruz. Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gece olan Kadir Gecesi, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gecedir. Yüce Rabbimizin biz kullarına sunduğu eşsiz nimetlerinden biri olan Kadir Gecesi; kalplerimizin kötülüklerden arınması, manevi huzurumuzun artması ve ilahi rızayı kazanmak için çok önemli bir fırsattır. Maddi manevi güzelliklerin yaşandığı bu gece, birlik ve beraberliğimizin daha da kenetlenmesine vesile olacaktır. Nitekim yaşadığımız deprem, sel gibi doğal afetlerden sonra ihtiyaç sahiplerine uzatacağımız yardım elinin daha kıymetli olduğunu düşünüyorum. Böylelikle dayanışma ruhunun gelişerek saygı ve sevginin bu gece gönüllerde hayat bulacağına inanıyorum. Tüm inananlar için bütün güzelliklerin yaşanması, bu günümüzün ve yarınımızın da daima mutlu kılınması, aynı duygular ve umutlarla yapılacak duaların kabul olunması en büyük arzumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Kadir Gecemizin birlik, beraberlik, bereket, yardımlaşma ve paylaşma ikliminde hepimizi birleştirmesini, daha güzel bir geleceğe kapılar açmasını temenni ediyor, Gümüşhane Üniversitemiz ve Gümüşhaneli hemşehrilerimiz başta olmak üzere, tüm İslam Âleminin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Taşbilek Besni’deki çalışmaları anlattıÖnceki Haber

Vali Taşbilek Besni’deki çalışmaları anl...

Gümüşhane’de trafik kazası: 5 yaralıSonraki Haber

Gümüşhane’de trafik kazası: 5 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar