Gümüşhane

Paşa Hamamı gün sayıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Paşa Hamamı gün sayıyor
Abone ol
Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde bulunan tarihi Paşa Hamamının Belediye Başkanlığı tarafından yapılan aslına uygun restorasyon çalışmaları son aşamaya geldi. Hamam önümüzdeki ay vatandaşların hizmetine açılacak.

eki Kadirbeyoğlu konağı önünde kazı sırasında ortaya çıkan ve Gümüşhane Belediyesi tarafından şehrin ihtiyacını giderme noktasında yüzyıllar önce olduğu gibi bugün de aynı işlevle vatandaşların hizmetine sunulması için Paşa Hamamında başlatılan restorasyon ve yapım çalışmaları tamamlanmak üzere.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Paşa Hamamı, restoran olarak hizmet verecek Zeki Kadirbeoğlu Konağı ve etrafında oluşturulan yaşam alanında devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek burada gazetecilere açıklama yaptı.

“Önümüzdeki günlerde her manada Süleymaniye Mahallesi ön plana çıkacak”

Gümüşhane’nin 14 mahallesinden birisinin de Süleymaniye Mahallesi olduğunu hatırlatan Başkan Çimen, “Süleymaniye mahallemiz tarihe damgasını vuran bir mahalle. Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri de burası. Biz de mahalledeki bazı eserleri o tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore ediyoruz. Koruma amaçlı imar planını Gümüşhane Belediyesi olarak yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde her manada Süleymaniye Mahallesi ön plana çıkacak” dedi.

“Zeki Kadirbeyoğlu konağı restoran olarak hizmet verecek”

Süleymaniye’de İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan bir uygulama otelinin faal durumda olduğunu belirten Başkan Çimen, restorasyon çalışmaları devam eden Zeki Kadirbeyoğlu konağının da restoran olarak hizmet vereceğini, konağın altında hamam, yanlarındaki sosyal donatılarla bir çekim merkezi olacağını söyledi.

“Hamam önümüzdeki ay açılacak”

Yaklaşık 3 bin metrekare alanda da hem çay bahçesi hem bu konağa hizmet edecek olan mutfağıyla çocuk oyun alanları ve parklarıyla kısa sürede alanın hizmete gireceğini ifade eden Başkan Çimen, “Şehrimizde yokluğunu hissettiğimiz Paşa Hamamı inşallah önümüzdeki ay içerisinde hizmete girecek. Şu anda son aşamasında gelindi. Hamam tarihi dokusuyla bölgemizde belki örneği olmayan bir hamam. Yine Gümüşhane Belediyesi tarafından işletilecek. Bunun bir benzeri olarak yakınında Saray Hamamı var. Orayı da yapıp müze olarak kullanacağız. Onu da Belediye olarak yine bizler işleteceğiz. Böylelikle hem bir ihtiyacı ortadan kaldırmış olacağız hem de eskiyi anmış, tarihimize biz burada dokunmuş olacağız. Bu güzel bir ortamda, bu güzel şehrimizde, bu güzel mahallemizde inşallah hamamıyla, oteliyle, konağıyla, restoranıyla bir yaşam alanı olacak. Büyük planımızda Süleymaniye Kayak Merkezi var. İnşallah bununla beraber hepsi taçlanmış olacak” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kürtün süper meyve “Aronya” ile kalkınacakÖnceki Haber

Kürtün süper meyve “Aronya” ile kalkınac...

Gümüşhanespor'dan Cumhuriyetin 100. yılına özel formaSonraki Haber

Gümüşhanespor'dan Cumhuriyetin 100. yılı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar