Gümüşhane

ŞİDEF’ten 18 Mart programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ŞİDEF’ten 18 Mart programı
Abone ol
Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu’nun (ŞİDEF) organize ettiği 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Prof.Dr.Alpaslan Demir’in kaleme aldığı “Osmanlı Döneminde Şiran’da Sosyo-Ekonomik ve İdari Hayat” kitabının lansmanı Days Hotel By Whndham İstanbul Esenyurt’ta yoğun katılım ile yapıldı.

ŞİDEF Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Yılmaz’ın sunumuyla başlayan programda 18 Mart kahramanları başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve depremde hayatını kaybeden vatandaşların anısına saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşı okundu, şehitlerimiz ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhu için hemşehri hocalarımız Mücahit Semiz ve Suat Olgun Kuran-ı Kerim okuyup, dua etti.

Açılış konuşması için kürsüye gelen ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, “Bugün çok anlamlı bir günde siz değerli hemşehrilerimizle bir araya gelmenin gururunu yaşıyoruz. Bundan 108 sene önce Çanakkale’de destan yazan kahraman şehitlerimizin bize hediye ettiği bu cennet vatanda onların güzel hatırasını anmak, bir eser için burada bulunmaktayız. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. ŞİDEF ailesi olarak yola çıktığımız ilk günden itibaren Rol model STK olmak için bir vizyon ortaya koyduk. Bunlardan bir tanesi yüz önceki memleketimizdeki yaşanmışlıkları yüz yıllar sonrasına eser olarak bırakmaktır. Akademisyen hemşehrimiz Prof.Dr.Alpaslan Demir hocamızın ŞİDEF katkıları ile basımı gerçekleşen ikinci eseri “Osmanlı Döneminde Şiran’da Sosyoekonomik ve İdari Hayat” kitabının lansmanını yaptığımız için çok mutluyuz. Çünkü bu eserler, kütüphanelerde yıllar sonra okunmak için yerini bir miras olarak aldı. Bizler memleketimiz için, ülkemiz için üretmeye katma değer katmaya devam edeceğiz. Bu güzel eserin bizlere ulaşmasını sağlayan Alpaslan Demir hocamıza, yazıları ile katkı veren hocalarımıza, kitabım basımına destek veren Danışma kurulu başkanımız Yüksel Hamzaoğlu’na, Danışma kurulu üyelerimiz Abdullah Canan’a, Muammer Beyaz’a, Nizamettin Beyaz’a, Kasım Yıldız’a, ŞİDEF Yol arkadaşlarım yönetim kurulumuza, programa katılan değerli hemşehrilerimize ve bizleri bugün otelinde misafir eden Days Hotel By Whandam İstanbul Esenyurt yönetim kurulu başkanı Hilmi Uçar’a teşekkür ederiz” dedi.

ŞİDEF Danışma Kurulu Başkanı Yüksel Hamzaoğlu ise “Kahraman şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. ŞİDEF olarak böyle anlamlı programların yapmayı önemsiyoruz. Geçen sene “Şiran Kazası Nikah Kayıtları” kitabının, bu senede “Osmanlı döneminde Şiran’da Sosyoekonomik ve İdari Hayat” kitabının basımına katkı sağladık. Böyle eserlerin yaşaması geçmişimizi daha iyi bilme adına bizlere ışık tutuyor. Bizler her sene Gümüşhanemize dair böyle eserlerin basımına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu güzel eser için Alpaslan Demir hocamıza ve yazıları ile destek veren hocalarımıza, misafirlerimize, ŞİDEF Yönetimine ve ev sahibi Hilmi Uçar’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Prof.Dr. Alpaslan Demir’in 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulüne dair yaptığı sunum ve 18 Mart Çanakkale zaferinin 108.yılında özellikle Gümüşhaneli şehitlerimizi anlatması dinleyenleri duygulandırdı. Demir ayrıca bu güzel programı ve kitap basımını gerçekleştiren ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya ve yönetimini tebrik ederek, teşekkür etti.

Kitabın basımına katkı sağlayan Yüksel Hamzaoğlu’na, Abdullah Canan’a, Muammer Beyaz’a, Nizamettin Beyaz’a, Kasım Yıldız’a ve Muhammed Yılmaz’a teşekkür belgeleri, Days Hotel By Whndam İstanbul Esenyurt yönetim kurulu başkanı Hilmi Uçar’a ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya tarafından plaket takdim edildi.

Program sonu Prof. Alpaslan Demir misafirlere hediye edilen “Osmanlı Döneminde Şiran’da Sosyoekonomik ve İdari Hayat” kitaplarını imzaladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ünlü yazar ve tiyatrocular depremzede çocukların yüzünü güldürdülerÖnceki Haber

Ünlü yazar ve tiyatrocular depremzede ço...

Otomobille motosiklet çarpıştı: 2 yaralıSonraki Haber

Otomobille motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar