MHP’li Belediye Tarafından İşten Çıkartılan İşçiler  İşçiler Mahkemeye Verdi

Ev.Gümüşhane

MHP’li Belediye Tarafından İşten Çıkartılan İşçiler İşçiler Mahkemeye Verdi

Başkan Başer: Mahkemelerde hesaplaşacağız
Fonksiyonel yaklaşıma göre Otizm İyileştirilebilir
Gümüşhane’nin Serin Cennetine Bayramda Yoğun İlgi

MHP Söğütlü Belediyesi tarafından işten çıkartılan 4 işçi haklarını mahkeme yoluyla arıyor. AK Parti döneminde işe alınan işçilere gönderilen yazıda kurum amirleri tarafından verilen talimatlara uyulmadığı ve iş yeri kurallarını ihlal edildiği gerekçesiyle işten çıkartıldıkları kaydedildi.

Pazartesi günü Gümüşhane basını ile bir araya gelen Milletvekili Musa Küçük, Milliyetçi Hareket Partili Söğütlü Belediyesinde işten çıkartılan personeller ile ilgili Gümüşkoza’nın yönelttiği soruya, “Söğütlü Beldemizde 5 kişi işten çıkarıldı. Küçük yerlerde olduğu gibi orada da bir akraba dayanışması ve akraba kayırma durumu söz konusuydu bu sebepten 5 kişinin işine son verildi” ifadeleri kullanmıştı.

 Milletvekili Küçük’ün açıklamasının ardından, 10 yıl ile 20 yıl arasında çalışma süreleri bulunan işçilerden dördünün siyasi sebeplerle işten atıldığı, birinin ise kendi isteği doğrultusunda işten ayrıldığı dile getirildi.

İşten atılan; Rıdvan Mutlu, Fetullah Kara, Osman Meral ve İsrafil Türkel adlı işçiler yaşadıkları mağduriyet ile ilgili olarak Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulundu. İşçiler birbirleriyle akraba olmadıklarını, akraba dayanışması veya akraba kayırması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

“Kadromuz Dışında Çalışmamız İstendi”

Büro memurunun temizlik, amelelik gibi işlerde, 20 yıllık operatörün ise çöp kamyonunda görevlendirildiğine dikkat çeken işçiler, “Biz kadromuz dışında işe çıkmak istemedik. Toplu sözleşmemiz dışında görevler verildi, biz kabul etmedik. Bayrama kadar çalıştık. Bayram sonrası Pazartesi günü dördümüz işten atıldı, diğer arkadaşımız ise kendi isteğiyle ayrıldı” ifadelerini kullandı.

Gerekçe Talimatlara Uyulmaması

İşten çıkartılma olayının resmi yazıyla kendilerine iletildiğini kaydeden işçiler, “Söğütlü Belediyesi Personel Şirketinde çalışan……., kurum amirleri tarafından verilen talimatlara uymadığı ve iş yeri kurallarını ihlal etmek suretiyle düzeni bozduğu…” şeklindeki yazı ile iş akitlerinin feshinin gerçekleştiğini aktardı.

“Mahkemeye Verdik, Bekliyoruz”

Belediye yönetimi tarafından alınan karara itiraz edip mahkemeye verdiklerini kaydeden işçiler, davanın 5-6 ay sürebileceğinin kendilerine iletildiğini ifade ederek, “Musa Küçük vekilimizi daha önce sendika temsilcimiz aradı. Kendisi belediyenin işçi tasarrufuna gittiğini söyledi. Bizimle hiçbir şekilde konuşmadı. Durumumuzu anlatabilsek haklı olduğumuzu görecekti. Ancak bizimle bir irtibatları olmadı. Bizim iş akdimiz sonlandırıldıktan sonra şu ana kadar herhangi bir işçi alımı gerçekleşmedi. Lakin öğrendiğimiz kadarıyla bu yönde bir çalışma var” diye konuştu.

AK Parti Döneminde Girenler İşten Atıldı

Söğütlü belediyesinde çalışan işçi sayısı ile ilgili sorumuza cevap veren işçiler, “Kanun hükmünde kararname ile belediyeye önceden 5 kişi alınmıştı. Daha sonra şimdiki Belediye Başkanımız İsa Koç’un babası olan 2019-2021 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Salim Koç başkanımız 6 kişi daha almıştı. Başkanımızın vefatının ardından meclis üyelerimizden Rıza Arslan Başkan olmuştu. Onun döneminde de 2-3 kişi alındı. Bizler 2014-2019 yılları arasında Belediye Başkanı olan Hasan Türkel başkanımız döneminde işe girmiştik. İşten çıkartılanlar olarak hepimiz 10-20 sene önce AK Parti Belediyelerinde işe başlamıştık” ifadelerini kullandı.

Oluşan Gündem 3 Kişiyi Kurtardı

İşten çıkartmaların 4-5 kişi ile sınırlı olmadığı kaydedilirken haksız gerekçelerle yapılan işleme yönelik oluşan gündem sonrasında 3 kişinin daha çıkartılmasına yönelik karardan vaz geçildiği kaydedildi.

Paylaş

YORUMLAR

Ana Sayfa
Video
Ara