Gümüşhane

Çalışan Gazeteciler Günü mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çalışan Gazeteciler Günü mesajları
Abone ol
Gümüşhane'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ ALPER TANRISEVER

“Demokrasimizin temel yapı taşlarından olan gazetecilerimiz, fedakârca kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirmekte, olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktararak, vatandaşlarımızın en doğal hakları olan, zamanında, doğru ve eksiksiz bilgiyi sağlamaktadırlar. Gazetecilerimiz aynı zamanda, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundadırlar. 

Gümüşhane’mizde yaşanan gelişmeler hakkında toplumu bilgilendiren, vatandaşlarımızla devlet arasında iletişimi sağlayan, ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde rol üstlenen yerel basınımız da özveriyle yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacaktır.

Bu zor görevi tarafsız, objektif ve basın ahlâk kurallarına bağlı bir şekilde yerine getiren ulusal ve yerel basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

MİLLETVEKİLİ AV.CELALETTİN KÖSE

“Kamuoyunu aydınlatmak adına her ortamda, sorumluluk duygusu içinde fedakârca çalışan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Çeşitli zorluklar içinde toplumun bilgilendirilmesini, günün 24 saatini özverili bir biçimde çalışarak, doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri bizlere ulaştırmayı amaç edinen gazetecilerimiz önemli bir görevi üstlenerek toplumun sesi olmaktadırlar. Basın ahlakı kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirmek, bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren başta ilimizdeki yerel temsilciler olmak üzere,tüm değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.” 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“10 Ocak; basın özgürlüğüne ve gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yaparak, medyanın demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu hatırlatmaktır. Gazetecilik mesleğini özveriyle icra eden, doğruluktan ve tarafsızlıktan ödün vermeyen değerli gazetecilerimiz, toplumun vicdanında önemli bir yer edinmekte, toplumun nabzını tutan ve bilgiye ulaşmamıza yardımcı olan önemli bir köprü görevi görmektedir. 

Gazeteciler, halkın doğru ve güvenilir bilgilere erişme hakkını koruma konusundaki kararlılıklarıyla bilinirler. Bilgiyi doğru ve tarafsız bir şekilde aktarma sorumluluğunu taşıyan, adeta demokrasinin bekçileridir. Bu kutsal görevi yerine getirirken sıklıkla zorluklarla karşılaşırlar. Bu zorluklar gazetecilik mesleğini icra edenleri cesaretlerinden asla ödün vermeyecekleri bir yola yönlendirebilir. Bu özel gün, basın özgürlüğüne yapılan her türlü müdahaleye karşı bir duruş sergilemek, gazetecilik mesleğine olan saygıyı ve destekleri artırmak için bir fırsattır. Dünyanın her köşesinde olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde kamuoyunu aydınlatmak amacıyla emek gösteren gazetecilerimiz hepimizin gözü, kulağı ve sesi olma görevini en zor koşullar altında bile başarıyla yerine getirmektedirler. Ülkemizde ve dünyada haberlerin peşinden koşan, kamuoyunu bilgilendiren ve toplumun vicdanını yansıtan tüm gazetecilere şükran borçluyuz. Onların azimli çalışmaları, demokrasimizi güçlendirmekte ve bilgiye dayalı bir toplumun temellerinin atılmasında yapı taşı olmaktadır. 

Bu vesileyle de Gümüşhane’deki değerli gazetecilerimiz başta olmak üzere ülkemizin her köşesinde bu kutlu mesleği en güzel şekilde icra eden Gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.”
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Milli ve manevi değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın organları, demokrasimizin en büyük güvencesidir. Bu yönüyle ülkemizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplumsal yapının ve kamu kurumlarının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri her daim yol gösterici olmaktadır.

Yerel basınımız şehrimizde vatandaşlarımız ile devlet arasında bir köprü olmakta, ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Bu yönüyle basın mensuplarımızın ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacağına inancım sonsuzdur.

Kamuoyunu aydınlatmak için fedakârca çalışan gazetecilerimiz, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında bilgilendirirken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın bir milletin müşterek sesidir’ ilkesinden hareketle, basın ahlak esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor ve başarılar diliyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜRKAV’da kan değişimiÖnceki Haber

TÜRKAV’da kan değişimi

Günübirlik ev kiralayana 94 bin lira cezaSonraki Haber

Günübirlik ev kiralayana 94 bin lira cez...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar