Gümüşhane

Dünya Kadınlar Günü mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Kadınlar Günü mesajları
Abone ol
Gümüşhane’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Ninemiz, annemiz, eşimiz, kızımız, bacımız, komşumuz, hemşerimiz, vatandaşımız, memurumuz, amirimiz… Adı, sanı ne olursa olsun tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Hemen yanı başımızda zalim ve katil İsrail’in zulmü ve katliamları ile karnındaki doğmamış bebeğiyle şehadet mertebesine yükselen Gazze’nin ve Filistin’in kahraman kadınlarının, analarının da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bu zulmü ve katliamı yapan İsrail’i lanetliyorum. Gazze ve Filistin’deki bu vahşetin en kısa zamanda sona ermesini de Rabbimden niyaz ediyorum. 

Kadına en üst değeri veren bir dinin, bir medeniyetim mensuplarıyız. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV), “Cennet anaların ayakları altındadır” buyuruyor. En güzel payeyi bu sözlerle Peygamberimizden alan kadınlarımız bizim başımızın tacıdır. 

Fedakârlıkları, çalışkanlıkları ve neslimizin yetişmesindeki rol model kişilikleri ile her zaman gurur kaynağımız olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tekrar kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

GÜMÜŞHANE BAROSU BAŞKANI AV. METİN ASLAN

“8 Mart; ailede, toplumda, siyaset, sosyal ve ekonomik alanlarda eşitliğin sağlanması, emeğin sömürüsünün ve ayrımcılığın sonlandırılması, kadının insan haklarının ihlal edilmesinin önlenmesi için; eğitim, kültür, ekonomik ve hukuk alanlarında gerekli çalışmaların yapılması taleplerini yükselttikleri mücadele ve dayanışma günüdür. Bu nedenle kadın mücadelesi aynı zamanda eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin mücadelesidir.

Hak savunucusu olarak bizler; uzun mücadeleler sonucu elde edilmiş Kadın hakları kazanımlarından vazgeçilmesine yönelik her türlü girişime karşı, bu mücadeleyi dünden daha büyük bir inanç ve dayanışmayla sürdürmeye kararlıyız. 

Kadına saygı, değerlerimizin, gelenek göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın tabii bir sonucudur. Türk tarihinde kadın daima etkin ve önemli rol üstlenmiştir. Türk kadınının bu etkin rolü Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra da toplumsal hayatın her alanında yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemalin de dediği gibi “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” 

Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren; ailenin ve toplumun temel taşı annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin, üreten, emek veren,  dünyayı sevgi ile dolduran tüm emekçi kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz saygılarımızı sunuyoruz.”
 

GÜMÜŞHANE TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ BAŞKANI NERMİN DABAĞ

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların tarih boyunca mücadele ettiği haklarını hatırlamak, kutlamak ve ileriye taşımak için bir fırsat sunar. Kadın hakları konusunda dünya çapında verilen önemin artmasının sonuçlarından birisi olarak 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir. Bugünü kutlamanın nedeni, kadınların toplumda ve dünyada oynadıkları kritik rolü vurgulamaktır.

Kadınlar, tarih boyunca toplumun temel taşları olmuşlardır.  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakarlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk kadının dünyaya örnek teşkil edecek şekilde yetişmesi ve toplumsal hayat içerisinde yerini alması için döneminin en ileri adımlarını atmıştır. Türk kadınına verilen haklar Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından biri olmuştur. Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, annelik gibi manevi rollerin yanında bugün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır. Ancak, hala birçok alanda eşitsizlikler ve adaletsizliklerle karşı karşıyadırlar. Bu nedenle, kadınların toplumda hak ettikleri yeri alabilmeleri için sürekli olarak çalışmamız ve mücadele etmemiz gerekmektedir. Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur.

Bugünün önemi sadece 24 saatlik bir süreyle sınırlı değildir. Kadınların toplumdaki yerinin her zaman hatırlanması ve desteklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle, bugünü bir kutlama günü olmakla beraber bir farkındalık günü olarak da görmeliyiz.

Bu özel günde tüm kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve değerin gösterildiği güzel günler temenni ediyorum. Şehrimizdeki, ülkemizdeki ve tüm dünyadaki kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Demirkıran Belediye Başkanı olduÖnceki Haber

Demirkıran Belediye Başkanı oldu

Tek koluyla bütün engellerin bileğini büktüSonraki Haber

Tek koluyla bütün engellerin bileğini bü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar