Gümüşhane

Demirkıran Belediye Başkanı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demirkıran Belediye Başkanı oldu
Abone ol
Gümüşhane’nin merkeze bağlı beldesi iken önceki yıllarda nüfusunun düşmesi gerekçesiyle kapatılan ve mahkeme kararıyla yeniden Belde statüsüne kavuşan Tekke’ye Belediye Başkanı ataması gerçekleştirildi.

Köy tüzel kişiliğinin ve Kocaeli Gümüşhane Tekkeliler Derneğinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğüne karşı açtığı davanın olumlu sonuçlanmasının ardından yeniden Belde statüsünü kazanan Tekke’de son dakika gelişmesi yaşandı.

İdari Mahkemenin kesinleşen kararının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ulaşmasının ardından Gümüşhane Valiliği de çalışmalara başladı.

Sekreteryası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılacak çalışmada ara dönem için gerekli hazırlıklar yapılırken Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, bu sürecin sonuçlanıp seçim yapılıncaya kadar Tekke Belde Belediye Başkanlığına Tekkeli olan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Demirkıran’ın atanacağını söyledi.

Yasa gereği Belde Belediye Başkanlıklarına bu tür atamaların Vali onayıyla yapıldığı öğrenilirken atamanın ardından Tekke köyünde ara seçim yapılacak. 

Tekke köyündeki vatandaşlar ara seçimde hem Belediye Başkanlığı hem Belediye Meclisi üyeliği hem de Mahalle Muhtarlığı için oy kullanacak.

Kemalettin Demirkıran kimdir?

1975 Gümüşhane’nin merkeze bağlı Tekke köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tekke İlköğretim okulunda tamamladıktan sonra Gümüşhane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden mezun oldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme bölümünde yüksek lisans yaptı. 
 
2001 yılında Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünde kamu görevine başlayan Demirkıran, 2005 yılında Erzurum Valiliği (Basın Danışmanlığı), 2012 yılında Erzurum Valiliği (Protokol Müdürlüğü) ve 2014 yılında Gümüşhane Valiliği (Özel Kalem Müdürlüğü) görevlerini yürüttü. Demirkıran, 04.03.2016 tarihinde Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı kadrosuna atandı.
 
2011 Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları Adaylık Döneminde hazırlık kurulunda yer alarak yurt dışında birçok ülkede tanıtım faaliyetleri yürüten Demirkıran, ayrıca "Doğal Afetlerde Hayatta Kalmanın Altın Kuralları" ve "Erzurum" isimli iki kitap çalışması yaptı.
Demirkıran evli ve 2 çocuk babasıdır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ünlü şair Nurullah Genç, Gümüşhanelilerle buluştuÖnceki Haber

Ünlü şair Nurullah Genç, Gümüşhanelilerl...

Dünya Kadınlar Günü mesajlarıSonraki Haber

Dünya Kadınlar Günü mesajları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar