Gümüşhane

Eğitimlerini alan akademisyenlere online sertifika töreni

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitimlerini alan akademisyenlere online sertifika töreni
Abone ol
YÖK ile CISCO iş birliğinde yürütülen Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri YÖK Başkanının da katıldığı video konferans töreniyle sertifikalarını aldı.

YÖK ile CISCO iş birliğinde yürütülen Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri YÖK Başkanının da katıldığı video konferans töreniyle sertifikalarını aldı.

16 Mart 2020’de lanse edilen ve Mayıs 2020’de 24 üniversiteye çıkarılan Dijital Dönüşüm Programı eğitim işbirliğinin eğitmen geliştirme esaslı ilk fazı olan Network ve Siber Güvenlik eğitimleri Eylül 2020 tarihinde başarıyla tamamlanmıştı. Eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan öğretim elemanlarına YÖK Başkanımızın da katıldığı bir video konferans ile sertifika töreni gerçekleştirildi.  

Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinin de yer aldığı eğitimler ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi’nden Prof. Dr. Ömer Delialioğlu tarafından verildi. YÖK ve CISCO arasında dijital eğitim alanında 16 Mart 2020 tarihinde başlatılan iş birliği kapsamında, özellikle Karadeniz, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde bulunan ve “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” kapsamında yer alan 24 üniversitedeki akademisyenlere “siber güvenlik” ve “ağ yönetimi” konularında verilen eğitimler başarılı bir şekilde sona erdi. 

Tamamıyla ücretsiz olarak gerçekleştirilen projenin ilk adımında 5’i yeni kurulan teknik üniversite olmak üzere toplam 8 pilot üniversitedeki akademisyenlere yönelik eğitimler verilmişti. YÖK ve CISCO’nun dijital eğitim alanındaki bu iş birliği kapsamındaki ikinci adımında ise Gümüşhane Üniversitesinin de içerisinde yer aldığı 16 üniversitedeki eğitimler başarılı bir şekilde sona erdi. Proje kapsamında GÜ ile birlikte Ağrı İbrahim Çeçen, Bayburt, Bingöl, Iğdır, Munzur, Muş Alparslan, Siirt, Şırnak, Ardahan, Artvin Çoruh, Batman, Bitlis Eren, Hakkâri, Kilis Yedi Aralık ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinde de CISCO tarafından eğitimler verildi. 

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın başkanlığında gerçekleştirilen videolu sertifika törenine YÖK yetkililerinin yanı sıra Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve projede yer alan diğer 15 üniversitenin rektörleri online olarak katıldı.  Üniversitelerde proje kapsamında eğitici eğitimini alan 32 akademisyen ile CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Lideri Habibe Açık da sertifika töreninde yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, proje hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bilindiği üzere 6-7 Nisan 2019 tarihinde üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) koordinasyonunda yürütülen ve Türk yükseköğretim tarihinde bir ilki oluşturan ‘Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’ pilot uygulaması içerisinde yerini almıştı. Yeni YÖK vizyonuyla oluşturulan projede akademisyenler ve üniversite öğrencileri, ‘Öğrenme Yönetim Sistemi’ üzerinden interaktif şekilde iletişime geçerek dersleri ve projeleri yüz yüze eğitimin yanı sıra, dijital ortamda da sürdürme imkanına sahip oluyordu. Salgın başlamadan önce YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ öncülüğünde alınan bu vizyoner karar bizlere geleceği ön görmeye ve kararları bu yönde almaya sevk etmektedir. Bununla birlikte bizler de vakit kaybetmeden hazırlıklarımızı tamamlamaya başladık. Halen yaşamakta olduğumuz bu COVID-19 salgını ile birlikte artık dijital çağda eğitim göz ardı edilemeyecek bir gerçek oldu. Derslerimiz, toplantılarımız ve bilimsel aktivitelerimiz bu süreç içerisinde online (çevrimiçi) olarak gerçekleştiriliyor. Tabi bu interaktif sürecin avantajları olduğu kadar, bazı sıkıntıları ve dezavantajları da oluyor. Bunlardan bir tanesi de siber saldırılar ve internet ağlarında oluşan sorunlardır. YÖK Başkanımız tarafından üzerinde önemle durulan proje kapsamında, akademisyenlere verilen ‘Siber Güvenlik’ ve ‘Ağ Yönetimi’ eğitimleri ile bu sıkıntıların bir nebze de olsa ortadan kalkacağına inanıyorum. Üniversitemizde bazı akademisyenlerimiz bu konuda eğitimlerini aldılar. Bu akademisyenlerimiz tarafından üniversitemizdeki diğer akademisyenlerimize en kısa sürede eğitim verilmesini planlanıyoruz. Ayrıca ilerleyen zamanlarda proje kapsamındaki üniversitelerde öğrencilere yönelik ‘Siber Güvenlik’ ve ‘Ağ Yönetimi’ derslerinin açılması da hedefleniyor. Eğitimlerini tamamlayarak, sertifikalarını alan akademisyenlerimizi kutluyorum. Bu önemli projeye başkanlık eden YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ hocamıza, CISCO yönetim kuruluna, katılan tüm rektörlerimize ve eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan öğretim üye ve elemanlarına da teşekkür ediyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GTSO ile Ziraat Bankası arasında protokolÖnceki Haber

GTSO ile Ziraat Bankası arasında protoko...

HAVA DEMİRCİ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Sonraki Haber

HAVA DEMİRCİ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTU...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar