Gümüşhane

Erdoğdu: Koza Maden faaliyetine devam edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğdu: Koza Maden faaliyetine devam edecek
Abone ol
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesindeki Koza Altın İşletmeleri A.Ş’nin Gümüşhane’deki faaliyetlerine devam edeceğini söyledi.

Yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştiren teşkilat temayül yoklamasına katılım sağladıklarını ve bu toplantı sırasında kentteki maden firmalarının sorunları ve çözüm önerilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletme fırsatı bulduklarını hatırlatan Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla yakından ilgilendiğini söyledi.

Erdoğdu, “Bugün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından geri dönüş yapıldı. İlimizin istihdam ve ekonomisine önemli katkısı bulunan Koza Madeni ile ilgili kapanmanın söz konusu olmayacağı ve faaliyetlerinin devam edeceği bildirildi” diye konuştu.

Koza Altın’ın yeni maden sahalarında arama faaliyetlerini sürdüreceğini dile getiren Erdoğdu, “Biz bu bölgede çok daha büyük bir potansiyel olduğuna inanıyoruz. İnşallah bütün o potansiyelin hem il hem de ülke ekonomimize kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

Gümüşhane’de madencilik sektörünün istihdama ve ekonomiye önemli katkılar sunduğunu hatırlatan Erdoğdu, şunları söyledi: “Bu firmalar birçok vatandaşımızın ekmek kapısı oldu. Yüzlerce aile geçimini madencilik sektöründen sağlıyor. Biz insanlarımızın mağdur olmasını istemiyoruz. İnsanımızın derdine, sıkıntısına, talebine kulak veriyorsunuz, vermeye de devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan gelen talebi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilettik. Çözümü konusunda talimat verdi. Yeni maden sahalarının açılmasıyla bölgedeki istihdam sayısının da hızla artacağına inanıyoruz. Ben vatandaşların sorunlarına duyarsız kalmayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir’e, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü ve Büyükelçi Sayın Hasan Doğan’a, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Fatin Rüştü Karakaş’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane bir değerini daha kaybettiÖnceki Haber

Gümüşhane bir değerini daha kaybetti

MHP'nin adayı Vedat Soner Başer olduSonraki Haber

MHP'nin adayı Vedat Soner Başer oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar