Gümüşhane

MHP'nin adayı Vedat Soner Başer oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP'nin adayı Vedat Soner Başer oldu
Abone ol
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi aralarında Gümüşhane'nin de olduğu birçok ilin belediye başkan adayını açıkladı. Gümüşhane'de MHP'nin adayı Eczacı Vedat Soner Başer oldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, 31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için kesinleşen 8 İl, 40 Büyükşehir İlçe, 7 İlçe Belediye Başkan adayını daha açıkladı.

Partinin yetkili kurullarının yapmış olduğu değerlendirme ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin onayları sonucunda 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde Gümüşhane’de MHP’nin Belediye Başkan adayı Vedat Soner Başer oldu.

Eczacı Vedat Soner Başer, önceki dönem Belediye Meclisi, son dönemde de İl Genel Meclisi üyesi olarak görev yapıyordu.

Başer, aday tanıtım toplantısında doğup büyüdüğü, ekmeğini yediği, hatıra ve mazisinin tek adresi olan kadim şehir Gümüşhane’de Belediye Meclis üyeliği ve son olarak da İl Genel Meclisi üyeliği yaparak siyaset sahnesinde olduğunu belirterek, “Tecrübe ve birikimlerimle çok sevdiğim, gönülden bağlı olduğum, 4 yıllık üniversite dönemi hariç bizatihi yaşadığım Gümüşhane’mize Belediye Başkanı olarak hizmet etmek için yola çıktım. Bu kutlu görevde şehrimize hizmet etmek istiyorum” demişti.
 

Vedat Soner Başer kimdir?

1974 yılında Gümüşhane'nin Merkeze bağlı Gözeler köyünde doğdu. İlk, orta, lise tahsilini Gümüşhane'de tamamladıktan sonra 1993 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazandı. 1998 yılında mezun olduktan sonra Gümüşhane'ye dönerek Şifa Eczanesi adlı eczanesini açtı ve o gün bugündür hizmet veriyor. 

Türkiye Eczacılar Birliği Gümüşhane İl Temsilcisi de olan Başer, aynı zamanda MHP Genel Merkezinin Eczacılardan Sorumlu Temsilcisi. 

İş hayatına başladıktan sonra 12 yıl MHP il yönetiminin çeşitli kademelerinde bulunan Başer, 2014-2019 yılları arası Belediye Meclisi üyeleri ve MHP Grup Başkanlığı, 2019-2024 yılları arası İl Genel Meclisi üyeliği ve MHP Grup başkanlığı görevlerini yaptı.

Bu süre zarfı içerisinde Gümüşhane'deki birçok STK'da görev alan Başer, halen Gümüşhane'de Şifa Eczanesi sahibi ve mesul müdürü olarak iş hayatına devam ediyor.

Başer, iyi düzeyde Latince, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğdu: Koza Maden faaliyetine devam edecekÖnceki Haber

Erdoğdu: Koza Maden faaliyetine devam ed...

Sarı, şoförlerin taleplerini ilettiSonraki Haber

Sarı, şoförlerin taleplerini iletti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar