Gümüşhane

GÜ heyeti hasar tespit çalışmalarına katılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜ heyeti hasar tespit çalışmalarına katılıyor
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli 2 ayrı depremden etkilenen 10 ilde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler nedeniyle yıkılan binalarda tespit yapmak üzere Gümüşhane Üniversitesi de alanında uzman heyetle çalışmalara katılıyor.

Adalet Bakanlığı’nın deprem bölgesindeki başsavcılıklara gönderdiği yazıda ‘Deprem Suçları Soruşturma Büroları’ kurulması, yıkılan binalarda sorumluluğu olanların tespit edilmesi ve söz konusu şüpheliler hakkında soruşturma başlatılması talebinde bulunması üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Nafiz Maden, Doç. Dr. Enver Akaryalı ve İnşaat Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tevfik Seferoğlu görevlendirildi. GÜ öğretim üyelerinin yanı sıra KTÜ Mimarlık Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Semih Yılmaz da yapılan tespit çalışmalarında yer aldı. 

Kurtarma faaliyetleri gözetilerek delil toplama işlemlerini koordineli şekilde yürüten Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri delillerin doğru ve eksiksiz toplanması ile konuya dair rapor hazırlanması için enkazlardan beton numuneleri ve diğer bilgileri detaylı bir şekilde kayıt altına alıyor. Cumhuriyet savcısı nezaretinde yapılan çalışmalarda üniversitenin bilirkişi heyeti inceledikleri bir enkazda bulduğu Türk bayrağını da çıkararak muhafaza altına aldı.

Çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü bilgisini paylaşan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “6 Şubat 2023 tarihinde başlayan ve 10 ilde yıkıma sebep olan iki büyük depremde arama kurtarma çalışmaları halen devam etmektedir. Arama kurtarma faaliyetlerinin bittiği yerlerde yıkılan binaların yıkılma nedenlerini ve sorumlularının tespit edilmesi amacıyla ekibimiz tarafından binalardan örnekler toplanmaya ve hasar tespit çalışmaları yapılmaya başlandı. Adalet Bakanlığımızın yazısına istinaden yıkılan binalarda hayatını kaybeden ve yaralanan kişi sayısı gözetilerek, Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde deprem nedeniyle işlenen suçlara yönelik Deprem Suçları Soruşturma Bürosu kuruldu. Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, sorumluluğu tespit edilenler hakkında en kısa sürede gerekli soruşturma işlemleri yapılacak, kaçma ve delil karatma ihtimaline karşı gerekli koruma tedbirlerini alacaktır. Bu sebeple de Üniversitemiz Jeoloji Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliğinden akademisyenlerimiz sahada büyük bir titizlikle çalışmalarına devam ediyor. Ekibimizin çalışmalarını hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde titizlikle yapacaklarına inancımız tamdır. Bu vesileyle çalışmalara destekte bulunan başta Trabzon Cumhuriyet Savcısı Yakup Kaya’ya ve Üniversitemiz personeline özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yayladere köyünden örnek davranışÖnceki Haber

Yayladere köyünden örnek davranış

Bektaş: Gün bir olma günüdürSonraki Haber

Bektaş: Gün bir olma günüdür

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar