Gümüşhane

GÜMSAŞ’ta mutlu sona ramak kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜMSAŞ’ta mutlu sona ramak kaldı
Abone ol
Gümüşhane Belediyesi’nin şirketi tarafından yapımına başlanan fakat ekonomik şartlar yüzünden tamamlanamayan GÜMSAŞ Yaşam Evlerinde sorun çözüm aşamasına getirildi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, alanda incelemelerde bulunmak üzere Gümüşhane’ye gelen TOKİ yetkilileri ve GÜMSAŞ’taki hak sahipleriyle basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda yaptığı açıklamada uzun süredir yaptığı üst düzey girişimlerin çözüm noktasında sonuç verdiğini ve mevcut inşaat sahasının arkasındaki alanın TOKİ’ye satılarak oradan elde edilecek gelirle ön tarafta başlanan konutların bitirileceğini kaydeden Başkan Çimen, bu süreçte kamuoyunda oluşturulan dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

TOKİ’nin Gümüşhane’de daha önce kuralarını çektiği 250 ve 130 daire projesini GÜMSAŞ konutları için oluşturulan alana yapacağını ifade eden Başkan Çimen, “Şu anda yerel seçimlere az bir zaman kaldı. Bunu farklı şekilde kullanmak isteyenler var. Bundan nemalanmak isteyenler var. Sözümüz senettir. Ben Cumhurbaşkanımı burada temsil ediyorum. TOKİ Başkanımızın da selamı var. TOKİ'ye bu alanın satışı için başvurumuzu yaptık. Yukarıdaki 60 bin metrekareye TOKİ kendi imarıyla, kendi mimarisiyle, kendi çalışmasıyla çalışmasını yapacak. En az 500 kişilik bir cami istedik, Hasanbey Mahallesindeki TOKİ’ye okul istedik. Yani biz o araziyi satacağız, oradan elde ettiğimiz gelirle bütün hak sahipleri de öndeki bloklara gelmiş olacak. Bunu bu şekilde çözeceğiz” dedi.

İki gündür TOKİ heyetinin alanda incelemelerde bulunduğunu ifade eden Başkan Çimen, “Gümüşhane'de burayı yapabilecek bir müteahhit yok. Biz de bu konuyla ilgili talebimizi resmi yazıyla TOKİ’ye ilettik ve heyet gelerek incelemelerde bulundu. Öndeki blokların tamamı yüzde 100’ü Belediye’ye ait olan şirket tarafından yapılması, arkadaki kalan yaklaşık 60 bin metrekarelik alanın da ifraz yapılarak TOKİ'ye satılıp oradan elde edilen finansla öndeki konutları bitireceğiz. Şu anda 170 tane bizim konut sahibimiz var. Onlara ve yer sahibi olan vatandaşlarımıza buradaki bloklar yetiyor” diye konuştu.

Benzer durumun Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde yaşandığını ve bu şekilde bir çözüm yoluna gidildiğini hatırlatan Çimen, “Yalanla, dolanla, vatandaşın kafasını karıştıracak bir şeyle biz yola çıkmadık. Yaparsa AK Parti yapar, yaparsa Cumhurbaşkanımız yapar, yaparsak biz yaparız. Bu durum yalnızca Gümüşhane'de olmadı. Ordu'da var. Kayseri'nin birkaç ilçesinde de var. TOKİ şu anda ilk etapta deprem bölgesinde. Bunu sizlerle paylaşmak istedim. Burada farklı hayaller görmeye gerek yok. Biz bu işi de Allah'ın izniyle başaracağız. En kısa zamanda da burayı başlayıp bitireceğiz. Belki TOKİ’den daha önce bitireceğiz. TOKİ arka kısımda, biz ön kısımda çalışacağız” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tek koluyla bütün engellerin bileğini büktüÖnceki Haber

Tek koluyla bütün engellerin bileğini bü...

Türk Kadınlar Birliğinden kahvaltı programıSonraki Haber

Türk Kadınlar Birliğinden kahvaltı progr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar