Gümüşhane

Türk Kadınlar Birliğinden kahvaltı programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Kadınlar Birliğinden kahvaltı programı
Abone ol
Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde düzenlediği kahvaltı programında bir araya geldi.

Sema Doğan Yaşam Alanında gerçekleştirilen programda bol bol sohbet etti, hatıra fotoğrafı çekildi.

Programda konuşan Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi Nermin Dabağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün kadınların tarih boyunca mücadele ettiği haklarını hatırlamak, kutlamak ve ileriye taşımak için bir fırsat sunduğunu söyledi.

Kadınların tarih boyunca toplumun temel taşları olduklarını hatırlatan Dabağ, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakarlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk kadının dünyaya örnek teşkil edecek şekilde yetişmesi ve toplumsal hayat içerisinde yerini alması için döneminin en ileri adımlarını atmıştır. Türk kadınına verilen haklar Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından biri olmuştur. Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, annelik gibi manevi rollerin yanında bugün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır. Ancak, hala birçok alanda eşitsizlikler ve adaletsizliklerle karşı karşıyadırlar. Bu nedenle, kadınların toplumda hak ettikleri yeri alabilmeleri için sürekli olarak çalışmamız ve mücadele etmemiz gerekmektedir. Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur” dedi.

8 Mart’ın öneminin sadece 24 saatlik bir süreyle sınırlı olmadığını vurgulayan Dabağ, “Kadınların toplumdaki yerinin her zaman hatırlanması ve desteklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle, bugünü bir kutlama günü olmakla beraber bir farkındalık günü olarak da görmeliyiz. Bu özel günde tüm kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve değerin gösterildiği güzel günler temenni ediyorum. Şehrimizdeki, ülkemizdeki ve tüm dünyadaki kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜMSAŞ’ta mutlu sona ramak kaldıÖnceki Haber

GÜMSAŞ’ta mutlu sona ramak kaldı

Adalet Sarayında Kadınlar Günü kutlandıSonraki Haber

Adalet Sarayında Kadınlar Günü kutlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar