Gümüşhane

Gümüşhane Yine Baka Kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Yine Baka Kaldı
Abone ol
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Bayburt ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla katılarak Gümüşhane - Bayburt Havalimanı hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu. Bakan Tekin Gümüşhane ziyaretinde ise herhangi bir açıklama yapmazken, bakan programı Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi, AK Parti ile MHP ziyaretleriyle yetinildi.

2023 yılının Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon ziyaretinde yapılan programla Yeni Zigana Tüneli açılmıştı. Yapılan törende Cumhurbaşkanı Erdoğan telekonferansla tünelin diğer tarafında bulunan Gümüşhane’ye bağlanmış ve Yeni Zigana Tüneli hizmete açmıştı. Yapılan programda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tünelin diğer tarafında bekleyen binlerce Gümüşhaneli vatandaşa rağmen, ‘Gümüşhane’ dememesi eleştirilmişti. Yapılan eleştirilerde ise AK Parti Gümüşhane teşkilatının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı veya ekibini bilgilendirmemiş olması olarak yorumlanmasıydı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAYBURT’TA TELEFONLA BAĞLANDI

Öte yandan eleştiri konusu olan diğer bir olay ise Kurban Bayramı’nda yaşandı. Bayramın ikinci günü Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Bayburt ve Gümüşhane programı vardı. Bakan Tekin ilk önce Bayburt sonra Gümüşhane’yi ziyaret ederek ardından havayoluyla Ankara’ya gitmek üzere Trabzon’a geçti. Yapılan programın Bayburt aşamasında, Bayburtlularda hoş bir seda bırakan bir olay yaşandı.  Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir takım ziyaretlerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekin'in ziyaretine telefonla katılarak Bayburtluların Kurban Bayramı'nı tebrik etti. Erdoğan, Gümüşhane Bayburt Havalimanı hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu.

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nın bitişiyle beraber bölgenin çok daha farklı bir duruma ulaşacağını dile getiren Erdoğan, "Bundan böyle ta Trabzon'dan Gümüşhane'ye veya Bayburt'a değil, artık Gümüşhane ve Bayburt Havalimanı ile hemen yarım saatte illerimize ulaşma imkanımız olacak. Ben tüm Bayburtlu kardeşlerimi Allah için seviyorum. Rabbim yar, yardımcımız olsun diyorum ve sizleri tebrik ediyorum. Tüm ailelerinizle beraber sizlere selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

BAKANA KURUM ZİYARETLERİ YETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bayburt’ta telefon katılarak Gümüşhane – Bayburt Havalimanı ile ilgili açıklama yapması her iki kent halkını da mutlu etti ancak Bayburt’ta böyle bir programın yapılması Gümüşhane halkının beklenti içerisinde olmasına neden oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Gümüşhane programı tamamlandığında ise Gümüşhanelilerin hevesi yine kursağında kaldı. Bakan Tekin Gümüşhane programında Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi, AK Parti ve MHP ziyaretleri gerçekleştirdi. Bakan’ın herhangi bir açıklama yapmaması ve Gümüşhane de başta Şiran Fen Lisesi gibi eğitimde yaşanan sorunların çözüm noktasında bir çözüm öneri sunmaması vatandaşlarda hayretle karşılandı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bayburt’ta cep telefonuyla katılması ve iki kenti yakında ilgilendiren proje hakkında duygularını paylaşması Gümüşhanelileri beklentiye itti. Gümüşhaneli Vatandaşlar Bakan Tekin’den en azından ‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan programı çok yoğun. Bayburt’ta kısa bir telefon görüşmesi yapabildik. Gümüşhane içinde planımız vardı ama maalesef gerçekleşmedi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Gümüşhane’ye selamları var. Zigana Tüneli’nden sonra Gümüşhane ve Bayburtlu hemşerilerimiz için yapımına devam eden havalimanı projesinin tamamlanmasını sizler gibi bekliyor’ sözlerini duymak isterdi.

Ancak Bakan Tekin, Gümüşhane programını valilik, belediye ve siyasi parti ziyaretiyle yetindi.

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esalettin ERYILMAZ hakkın rahmetine kavuşmuşturÖnceki Haber

Esalettin ERYILMAZ hakkın rahmetine kavu...

Ahmet ÇELİK hakkın rahmetine kavuşmuşturSonraki Haber

Ahmet ÇELİK hakkın rahmetine kavuşmuştur

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar