Gümüşhane

Gümüşhaneli Oda Başkanı Ekrem Sarı’dan Karayollarına Tepki!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhaneli Oda Başkanı Ekrem Sarı’dan Karayollarına Tepki!
Abone ol
Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler odası başkanı Ekrem Sarı, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Gümüşhane’de ilk defa uygulanmaya başlanılan ve geçtiğimiz günlerde Gümüşhane-Trabzon karayolu üzerinde ki İkisu mevkiine kurulan seyyar kantar ile ilgili Gümüşkoza’ya özel açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler odası başkanı Ekrem Sarı, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Gümüşhane’de ilk defa uygulanmaya başlanılan ve geçtiğimiz günlerde Gümüşhane- Trabzon karayolu üzerinde ki İkisu mevkiine kurulan seyyar kantar ile ilgili Gümüşkoza’ya özel açıklamalarda bulundu.

Doğru uygulamanın yanlış noktada ve yanlış zamanda yapıldığını belirten Başkan Sarı, kurulan seyyar kantarın, Gümüşhane- Trabzon karayolu güzergâhında onlarca araçlık kamyon ve tır kuyruğu oluşturduğuna dikkat çekti. Sarı ayrıca, yoldan geçen ve kantara çıkmayan yüksek tonajda ki araçlar yüzünden asrın projesi olarak nitelendirilen Yeni Zigana Tüneli’nin gidiş yolunda bozulmalar meydana geldiğini söyledi.

 “Kalıcı Kantarın Maçka’dan Aşağıya Kurulması Gerekiyor”

Kantar sorununun Gümüşhane’nin başlı başına bir sorunu olduğuna değinen Sarı, “Gümüşhane’de kantar ile ilgili yorum yapanların neredeyse tamamı bilgisiz. Kantarın ne olduğunu bile bilmiyorlar. Kantarın nereye kurulması gerektiğini de bilmiyorlar. Kalıcı kantarın Maçka’nın aşağısında olması gerekiyor. Çünkü 2023 yılında Maçka’da 5 adet taş ocağının işletme ruhsatı onaylandı. Buradaki Taş ocakları faaliyetlerine başladığında bizim nakliyecilerimiz rekabet yapamaz hale gelir. Maçka’dan aşağı bir noktada bulunan kantar bizlere rekabet imkanı sağlar. Kantar konusu başlı başına araştırılması ve irdelenmesi gereken bir konu” diye konuştu.

“Denetimler Daha Uzun Süre ve Doğru Alanda Yapılmalıdır”

Uygulamadaki yer ve zaman sorununa vurgu yapan Sarı, “İlk tartım istasyonunun 07 Şubat 2024 tarihinde İkisu mevkiinde saat 10.00 civarında kurulduğunu duydum ve hemen karayolları yetkililerini arayarak yer seçiminin yanlış olduğunu ve Şiran bölgesinden gelen tonajlı araçların bu uygulamaya takılmadan yollarına devam ettiğini belirttim. Bu uygulamanın yaklaşık 1 kilometre aşağıda Kral Park Dinlenme Tesisi bölgesine kurularak tüm araçların denetime tabi olmasının sağlanması gerektiğini dile getirdim. Fakat olumlu sonuç alamadım. Tekke köyünden İkisu mevkiine kadar yol kenarlarındaki tüm boş alanların tırlarla dolduğunu gördüm. Şoförler araçlarının tonajlı olduğu için seyyar kantarın kalkmasını beklemekteydiler. Saat 13.30 civarında bölgeye gittiğimde seyyar kantarın kontrolleri bitirdiğini gördüm. Bu denetleme kısa süreli ve yetersizdir. Denetimler daha uzun süre ve doğru alanda yapılmalıdır.  Park halinde kantarın kalkmasını bekleyen araçların kameralardan kontrol edilip gerekli cezai işlemin uygulanması gerekli olduğunu ve kantar kurulduğu gün bir ekibin bu güzergâhlarının kontrolünün yapılmasını talep etmekteyiz’’ dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seyyar Kantar Tartışması Gümüşhane'yi Karıştırdı!Önceki Haber

Seyyar Kantar Tartışması Gümüşhane'yi Ka...

AK Parti'nin ilçe ve belde adayları belli olduSonraki Haber

AK Parti'nin ilçe ve belde adayları bell...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar