Gümüşhane

Gümüşhane'nin Nüfusu Düşmeye Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane'nin Nüfusu Düşmeye Devam Ediyor
Abone ol
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerine göre, Gümüşhane'nin nüfusu 2022 yılında bir önceki yıla göre 5.990 kişi azalarak 144.544'e geriledi.

Gümüşhane'nin nüfusu, 2018 yılında 162 bin 748 iken, 2020 yılında 141 bin 702'ye düşmüştü. 2021 yılındaki artışla 150 bin 119'a yükselen nüfus, 2022 yılında tekrar geriledi.

Nüfustaki düşüşe, kentten göç ve doğum oranlarının düşüklüğü gibi faktörler neden olduğu düşünülüyor.

Göç, nüfus azalmasının en önemli nedeni

Gümüşhane'den göç, nüfus azalmasının en önemli nedeni olarak gösteriliyor. Kentte işsizlik, eğitim ve sağlık gibi hizmetlerin yetersizliği, göçün başlıca nedenleri arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Gümüşhane'de işsizlik oranı yüzde 15'in üzerinde. Bu durum, genç nüfusun iş bulmak için başka illere göç etmesine neden oluyor" ifadelerine yer verildi.

Doğum oranları düşük

Gümüşhane'de doğum oranlarının da düşük olması, nüfus azalmasının bir başka nedeni olarak görülüyor. Kentte 2022 yılında bin kişiye düşen doğum sayısı 12,7 oldu. Bu oran, Türkiye ortalamasının altında bulunuyor.

Nüfus azalmasının etkileri

Gümüşhane'nin nüfusundaki azalışın, kentin ekonomik ve sosyal gelişimini olumsuz etkilemesi bekleniyor. Nüfusun azalması, kentin iş gücünü ve tüketim gücünü azaltacağı için, ekonomik büyümeyi de olumsuz etkileyecek.

Ayrıca, nüfusun azalması, kentin kültürel ve sosyal çeşitliliğini de azaltacak. Bu durum, kentin yaşam kalitesini düşürecek.

Nüfus artışının sağlanması için neler yapılabilir?

Gümüşhane'de nüfus artışının sağlanması için işsizlik oranının düşürülmesi, eğitim ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, kentin yaşam kalitesinin arttırılması gibi önlemlerin alınması gerekiyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DOKA Gümüşhane’ye, Biz DOKA’ya YabancıÖnceki Haber

DOKA Gümüşhane’ye, Biz DOKA’ya Yabancı

Milletvekili Küçük’ten gurbetteki STK’lara ziyaretSonraki Haber

Milletvekili Küçük’ten gurbetteki STK’la...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar