Gümüşhane

Kemaliye’de taziye evi ve Gençlik Merkezi çalışmaları başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kemaliye’de taziye evi ve Gençlik Merkezi çalışmaları başladı
Abone ol
Gümüşhane’nin kent merkezindeki en büyük camilerinden birisi olan Kemaliye Camiinde yıllardır eksik olan ve Karaer Mahallesinin de ihtiyaçlarını karşılayacak olan taziye evi ve Gençlik Merkezi için çalışmalar başladı.

Gümüşhane İl Müftülüğü tarafından hazırlanan ve hayırseverlerin de katkılarıyla yapılacak olan yatırım Karaer Mahallesi sakinlerini de memnun etti.

Karaer Mahallesi'ndeki Kemaliye Cami'nin en alt katında bulunan modern taziye evi ve çok amaçlı sosyal tesis 600 metrekare inşaat alanı üzerine yapılacak.

Tesis içerisinde bay-bayan taziye evi, mutfak, WC ve abdest alma yerleri, Gençlik Merkezi, Kur’an kursu, yayınevi, zekat toplama merkezi yer alacak. Ayrıca tesis önünde bulunan alana da oturum alanları, çocuk parkı ve otopark yapılması planlanıyor.

Kısa bir süre önce yapımına başlanan proje Gümüşhane halkı tarafından da memnuniyetle karşılanırken özellikle taziye konusunda yaşanan sıkıntının artık çözüleceğini dile getiren Karaer Mahallesi Muhtarı Mehmet Kurtman, çalışmaları dolayısıyla Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün ve ekibine teşekkür etti. 

“Projeyi çok beğendik”

Özellikle taziye yeri konusunda mahallelinin sıkıntı yaşandığını ifade eden Kurtman, yapılan tesis ile bu sorunu çözeceğini belirterek, “Proje alanını gezerek Mimar Alper Celil Varan beyefendiden yapılacak olan tesis hakkında bilgi aldık. Mahallenin tüm ihtiyaçlarını düşünülerek en ince ayrıntısına kadar tasarlanmış olan bu projeyi çok beğendik. Mahallemize ayrı bir değer katacak olan bu mekandan tüm hemşehrilerimizin faydalanacak olması, taziye evi olmayan diğer mahallelerimiz için de önemli bir hizmeti oluşturuyor. Bizlere bu hizmetlerin yapılması çok güzel. Bundan sonraki taziye ziyaretlerimiz uygun bir ortamda olacak. Mahalle sakinlerimiz, yapılan hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorlar. Ben de şahsım ve mahalle sakinlerim adına Müftümüz Sayın Hüseyin Gün ve ekibine, projenin Mimarı Alper Celil Varan beyefendiye, aziz Gümüşhane halkına bu tesisin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bektaş’tan emekli zammına tepkiÖnceki Haber

Bektaş’tan emekli zammına tepki

Gümüşhane’de zincirleme trafik kazasıSonraki Haber

Gümüşhane’de zincirleme trafik kazası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar