Gümüşhane

Köprülü: Gümüşhane’de yanlış uygulama yapılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köprülü: Gümüşhane’de yanlış uygulama yapılıyor
Abone ol
Gümüşhane’de görev yapan basın mensupları araçlarını trafiği aksatmayacak şekilde park edip görevlerini ifa etmeye çalışırken fahri trafik müfettişlerince trafik cezaları ile karşı karşıya kalıyor.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, basın trafik kartı olan gazetecilere trafiği aksatmamak şartıyla geçiş önceliği, duraklama ve park etme kolaylığı sağlanması için İletişim Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasında düzenlenen protokolün Gümüşhane’de gerek Emniyet güçleri gerekse Fahri Trafik Müfettişleri tarafından hiçe sayıldığını söyledi.

Araç camında bulundurulması gereken Basın Trafik Kartı’nın varlığı veya yokluğuna bakılmaksızın yapılan ceza işlemlerin gazetecileri zor duruma soktuğunu kaydeden Köprülü, araç camlarını kontrol etmeden yazılan cezaların gazetecilerin çalışma şevklerini de kırdığını belirtti.

Açıklamasında 12 Eylül 2023 tarihinde Gümüşhane Adliyesi önünde meydana gelen trafik kazasını haberleştirmek için olay yerine giden bir gazetecinin aracında basın trafik kartı bulunmasına rağmen Fahri Trafik Müfettişi tarafından 436 TL park cezası kesildiğini hatırlatan Köprülü, “Biz gazeteciler olarak bu tür cezalarla karşı karşıya kalmaktan yorulduk artık. Trafik Polislerimiz ve Fahri Trafik Müfettişleri araçlarımızın camlarını kontrol etmeden, Basın Trafik Kartı’nın araçta olup olmadığını kontrol etmeden direk plakaya ceza yazıp gönderiyor. Bu “Basın Trafik Kartları” bir protokole bağlı olarak bizlere veriliyor. Bu protokolde bizlere bazı kolaylıklar sağlıyor. Ama Gümüşhane’de biz bu kolaylıkların hiçbirinden maalesef ki yararlanamıyoruz. Şehir içi trafik uygulamasında da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın tarafımıza verdiği kartı, kimse dikkate almıyor. Hemen bütün illerimizde protokolün gereği olarak gerek geçici park gerekse otoparklar protokol çerçevesinde basın mensuplarına kullandırılırken, ilimizde trafik polislerimizin yanı sıra birde fahri müfettişlerle uğraşıyoruz. Bu protokolün Gümüşhane Emniyet Müdürlüğümüz tarafından Trafik Polislerimize ve Fahri Müfettişlere iletilmesini ve gereğinin yapılmasını ve yazılan bu tür cezaların da iptal edilmesini istiyoruz” dedi.

İletişim Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol ile basın mensuplarına bazı kolaylıklar getirilmişti. Yapılan protokol uyarınca “Basın Trafik Kartları” ve “basın kartı” taşıyan basın mensuplarının görevleri sırasında bulundukları aracın ön camında, görevlilerin kolayca görebileceği şekilde bulundurulacak. Protokol, trafiğin düzenlenmesinden sorumlu kişilerce, Basın Trafik Kartı bulunan görevlileri gördüklerinde kendilerine geçiş, trafiği aksatmamak şartıyla durma, duraklama ve park etme gibi kolaylıklar sağlanmasını hükme bağlamıştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de market sepeti yüzde 5,40 zamlandıÖnceki Haber

Gümüşhane’de market sepeti yüzde 5,40 za...

“En güzel model, en güzel örnek O”Sonraki Haber

“En güzel model, en güzel örnek O”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar