Gümüşhane

Rektör Zeybek: Dünyadaki 36 bin üniversite arasında yüzde 10'luk dilimdeyiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Zeybek: Dünyadaki 36 bin üniversite arasında yüzde 10'luk dilimdeyiz
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Üniversitenin sosyal tesislerinde düzenlenen ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ile Rektör Yardımcıları ve Dekanların da katıldığı programda Rektör Zeybek, üniversitenin 2023 yılı rakamlarını değerlendirdi.

“Yaptığınız haberlerle kattığınız değerleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Toplam 7 yıllık görev süresi içerisinde gazetecilerle üçüncü kahvaltı programında bir araya geldiğini hatırlatan Rektör Zeybek, “Belki en çok çalışan sektör mensupları gazeteciler. Geceleri yok, gündüzleri yok. Toplumun gözü, kulağı, sesi ve aynı zamanda demokrasinin de en önemli temellerinden birini oluşturuyor basın. Gümüşhanemize, bölgemize, ülkemize yaptığınız haberlerle kattığınız değerleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her alanda olduğu gibi işi severek yapılınca zorluklara rağmen, fedakarlıklara rağmen yapınca daha da anlam kazanmış oluyor” dedi.

“22 bin 685 aktif öğrencimiz var”

Gümüşhane Üniversitesi’nin 2008 yılında kurulduğunu ve bugün itibariyle 1 lisans üste eğitim enstitüsü, 7 fakülte, 2 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 13 araştırma ve uygulama merkezi, 12 koordinatörlükle eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü, 22 bin 685 aktif öğrencisinin eğitim öğretim gördüğünü, 651 akademik, 258 idari personeli olduğunu dile getiren Rektör Zeybek, “2023 yılı Türkiye’yi derinden yaralayan bir felaketle başladı. 6 Şubat depremleriyle sarsıldık. Aziz milletimizin her ferdi, her kurumu gibi bizlerde üzerimize düşen ne varsa ne gibi sorumluluk düşüyorsa onu yerine getirmeye çalıştık” ifadeleriyle o dönemde yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

“Basınımızın üniversitemize katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum”

Üniversitenin yıl içindeki akademik ve sportif başarılarından, uluslararasılaşma ve kalite ve akreditasyona yönelik çalışmalardan bahseden Rektör Zeybek, “Ben ilk günden itibaren Gümüşhane basınımızın üniversitemize katkıları, üniversitemize tanıtma, icraatlarımızı destekleme noktasındaki bütün gayret ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

“Dünyadaki 36 bin üniversite arasında yüzde 10'luk dilimdeyiz”

Gümüşhane Üniversitesi’nin İspanyol bir araştırma merkezinin açıkladığı sıralamaya göre 362 basamak yükseldiğini hatırlatan Zeybek, “Farklı araştırma kuruluşlarında sıralama değişiyor, yerimiz değişiyor. Biz dünyada 36 bin civarındaki üniversiteler arasında yüzde 10'luk dilimdeyiz. Arzu ediyoruz ki akademisyenlerimizin üretkenliği daha çok artsın, projelerimizden daha çok artsın, ürettiğimiz bilgiler de aynı zamanda topluma katkı sağlasın. Bu gayretleri arttırarak devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gümüşhane Üniversitesi ve Gümüşhane basını arasında koparılması çok güç, çok sıkı bir bağ var”

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ise konuşmasında Gümüşhane Üniversitesi ve Gümüşhane basını arasında koparılması çok güç, çok sıkı bir bağ olduğuna vurgu yaparak, “İstisnasız devamlı birlikteliğimiz, desteğimiz devam ediyor. Meslek olarak İletişim Fakültesi ile daha çok bağımız var, daha çok iş birliği yapıyoruz. Ortak bir paydada buluşarak katkı vermeye çalışıyoruz” dedi.

“Herkesin derdine koşan basın sektörü kendi derdine çare bulamıyor”

Basın sektörünün çok talihsiz bir sektör olduğunu, herkesin derdine koşan, herkesin yardımına koşan, herkese giden ama kendi derdine bir türlü çare bulamayan bir sektör olduğunu dile getiren Başkan Köprülü, “Türkiye'de pandemiyle başlayan zorlu bir süreç var. Pandemiden en çok etkilenen sektörden başında basın sektörü geliyor. Bizim bütün girdilerimiz ithal. En çok zorlandığımız dönemlerde de bizi aşağıya iten maalesef ki bizim resmi kurumlarımız oldu. O dönemden sonra kurumlarda bir ezbercilik başladı. Bu bizi çok üzdü. O alışkanlıklar, o ezberler bütün Türkiye'ye yayıldı. Ezber olarak kalmaya devam etti. O ezberden çıkılması için kurumlarımıza defaatle yazıyoruz, söylüyoruz ama maalesef bunun bir türlü önüne geçmiş değiliz. Biz ticaret yapmıyoruz ama hayatımızı da idame ettirmek zorundayız. İstihdam sağlıyoruz ve istisnasız bir kuruş vergi kaçırmıyoruz” diye konuştu.

“Gümüşhane Üniversitesi göz bebeğimiz”

Konuşmasında geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden duayen gazeteciler Şahinde Turhan ve Bayram Tunç’u rahmet ve minnetle anan Başkan Köprülü, Gümüşhane basınında kadın çalışan ve iletişim fakültesi mezunu sayısının yüzde 50’ler seviyesine ulaştığını belirterek, “Gümüşhane Üniversitesi mezunu çalışan arkadaşlarımız hatta okuyan gazete sahiplerimiz var. Üniversite bizim göz göbeğimiz. Her şeye rağmen bütün desteğimiz, bütün gücümüzle üniversitemizin yanınızda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eğitimci-yazar Yusuf Sadık, kendi yazdığı “Koştular Yorulmadan” adlı kitabını Rektör Zeybek’e hediye etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Turhan aday adayı olduÖnceki Haber

Turhan aday adayı oldu

Gümüşhane’de toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak alanlar belirlendiSonraki Haber

Gümüşhane’de toplantı ve gösteri yürüyüş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar