Gümüşhane

Tam Tarım A.Ş, Çölyak hastalarının yanında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tam Tarım A.Ş, Çölyak hastalarının yanında
Abone ol
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde faaliyet yürüten ve Türkiye’nin ilk karabuğday un ve bulgur tesisine sahip olan Tamtarım A.Ş, Çölyak Vakfı ile indirim ve bağış sözleşmesi imzaladı.

Çölyak Vakfı Başkanı Dr. Elif Bal Beşikçi ve Tam Tarım A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Abdulkadir Olgun’un imzaladığı protokolle Türkiye’deki bütün çölyak hastalarına daha fazla destek olunacak.

İstanbul’da imzalanan protokolle birlikte çölyak hastaları için sürekli olmak üzere bütün alışverişlerinde yüzde 10 indirim uygulanacak, kodla yapılan her alışverişin yüzde 5’i Çölyak Vakfı’na bağışlanacak ve her ay Çölyak Vakfı’nın belirleyeceği 25 aileye glutensiz koli gönderimi yapılacak.

Glutensiz ürünlerin pahalı olması nedeniyle ulaşımı zor olan ürünler ve gerçekten ihtiyacı olup alamayan ailelerin tespitini de vakıf üzerinden belirleyip onların yönlendirmesiyle doğru bir şekilde her ay düzenli olarak yardım ulaştıracaklarını kaydeden Tam Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Olgun, bu protokolle çölyak farkındalığını biraz daha artırarak toplumun, özellikle de üreticilerin bu anlamda biraz daha duyarlı olmalarını istediklerini söyledi.

Tam Tarım AŞ olarak kuruldukları günden bugüne çölyak hastalarının yanında olmaya çalıştıklarını ifade eden Olgun, “Çölyak vakfı ile Türkiye geneli yaptığımız protokolde, bütün çölyak hastaları için sürekli olmak üzere bütün alışverişlerinde %10 indirim uygulanacak bu indirim onlara özel verilen kod ile yapılacak, ayrıca yapılan bu alışverişlerde %5 Çölyak Vakfı’na bağış yapılacak. Bununla birlikte her ay Çölyak Vakfı’nın belirleyeceği 25 aileye glutensiz koli gönderimi yapılacak. Bu anlamda Çölyak Vakfı başkanımız Elif hanım başta olmak üzere bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlara teşekkür ederiz” dedi.

İmzalanan protokol ile vakfın her ay oluşturacağı kod ile Tam Tarım firması web sitesi olan www.tamtarim.com.tr den yapılacak tüm alışverişlerde yüzde 10 indirim sağlanacak, kodla yapılan her alışverişin yüzde 5’i Çölyak Vakfı’na bağışlanacak, ⁠Tam Tarım tarafından her ay 25 aileye içerisinde 1 kg çiğ karabuğday unu, 1 kg tane Greçka, 100 gram Psyllium, 72 gram karabuğday tarhanası olan yardım kolisi desteği verilecek.

Kelkit ilçesine bağlı Öbektaş Beldesinde Tam Tarım A.Ş tarafından kurulan karabuğday un ve bulgur tesisi karabuğday bitkisi için Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Son dönemde glütensiz besin kaynaklarına artan rağbet ve çölyak hastalarının aradığı ürün olmasının yanında ballı bir bitki olması nedeniyle bal üretiminde nektar kaynağı olarak aracılığa katkı sağlayan, hayvan beslemede yem olarak, tıbbi bitki olarak, yeşil gübre ve toprak düzenleyicisi olarak da kullanılan Karabuğday bitkisi içeriğinde B vitamini, magnezyum ve lif bulunmasının yanında yüksek düzeyde protein, antioksidan bulunan ve glüten içermediğinden çölyak hastaları ve glütensiz beslenenler için en iyi alternatiflerden birisi olarak biliniyor. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte MHP’nin İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi adaylarıÖnceki Haber

İşte MHP’nin İl Genel Meclisi ve Belediy...

Gümüşhane'de Araç Sayısı 28 Bini AştıSonraki Haber

Gümüşhane'de Araç Sayısı 28 Bini Aştı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar