Gümüşhane

TR Kart Projesi Gümüşhane'de!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TR Kart Projesi Gümüşhane'de!
Abone ol
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Eylül ayında duyurduğu Türkiye Kart uygulaması Gümüşhane’de hayata geçirildi. Konuyla ilgili açıklama Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’den geldi. Çimen sosyal medya platformları üzerinden yaptığı paylaşımda ulaşımda TR Kart döneminin başladığını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Eylül ayında yapmış olduğu açıklamada Türkiye Kart projesinin pilot uygulamasının tamamlandığını, 81 ilde yaygın hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydederek, “İlk adımı Konya’da attık. Kayseri, Yozgat ve Gümüşhane’de, belediyeler ile sözleşme süreçleri de tamamlandı” ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamasında tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma imkânı sunacak olan Türkiye Kart için Gümüşhane belediyesi ile sözleşme sürecinin bitiğine değinen Uraloğlu, “ Proje kapsamında amacımız, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinin sunulduğu ulaşım sektöründeki tüm paydaşların dahil olacağı bir takas, switch, mahsuplaşma ve operasyon merkezinin kurulması ile Türkiye Kart’ı her alanda devreye sokmak. Türkiye Kart’ın ulaşım araçları, para transferleri, alış-veriş ve birçok ihtiyaçlarda tek kart olarak kullanılabilmesini sağlamak” diye konuşmuştu.

Yeni Bir Döneme Giriyoruz!

Konuyla ilgili sosyal medya platformları üzerinden açıklama yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin Türkiye Kart projesinde pilot il seçildiğini duyurarak şehirdeki vatandaşlarına yeni bir dönemin kapılarını açtıklarını müjdeledi.

Çimen'in paylaşımında, "Gümüşhane'mizde yenilikler ve kolaylıklar için yeni bir adım daha attık. Gümüşhane’miz #TürkiyeKart’ta pilot il seçilerek; ulaşım, para transferleri, alışveriş ve birçok alanda tek kartımız olacak. Artık her şey 'Çok Ulaşım Tek Kart' ile yanımızda!" ifadelerine yer verdi.

Türkiye Kartının Özellikleri

Yıl sonunda Gümüşhane başta olmak üzere 6 ilde kullanılmaya başlanacak olan Türkiye Kart, toplu ulaşım ile birlikte POS ve ATM cihazlarında, belediye harçları ve vergi ödemeleri, otopark ödemeleri, anlaşmalı iş yerleri, taksi ödemeleri, yiyecek ve içecek otomatlarında kullanılabilecek. Ayrıca, PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, online kanallar, mobil uygulama ve anlaşmalı iş yerleri üzerinden yükleme işlemleri de yapılabilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehit Cenazesinde Çelenk Krizi!Önceki Haber

Şehit Cenazesinde Çelenk Krizi!

Fazıl Ceylan, Aday Adayı OlduSonraki Haber

Fazıl Ceylan, Aday Adayı Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar