Gümüşhane

Tüneller şehri Gümüşhane'de tam 34 tünel var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tüneller şehri Gümüşhane'de tam 34 tünel var
Abone ol
Karayolları 10. Bölge Müdür Yardımcısı Sümer Sucu, Gümüşhane genelinde 40,2 kilometre uzunluğunda 34 tünel olduğunu, 3 tane de devam eden tünel işleri olduğunu söyledi.

Tersun Tüneli projesi onaylandı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yaptığı sunumunda Gümüşhane-Şiran arasında yer alan ve bölge halkının rüyası olan Tersun Dağına yapılacak olan tünelin projesinin tamamlandığı müjdesini veren Sucu, 4,5 kilometre uzunluğun öngörülen tünelin projesinin geçtiğimiz günlerde Karayolları Genel Müdürlüğünce onaylandığını hatırlattı.

“Zigana tünelindeki hız sınırı uygulaması 80 km olarak devam edecek”

Sucu, yeni Zigana Tünelinde 80 kilometrelik hız sınırı uygulamasının devam edeceğini belirterek, “Tünel içindeki 80 kilometre hız sınırı dünya genelinde uygulanan uluslararası bir hız standardı. Daha yüksek hızlar orada geri dönüşü olmayan kazalara, tünelin kullanamaz hale gelmesi, birçok can kaybı, mal kaybının yaşanmasına neden olabilir” dedi.

34 tünel var

Zaman zaman devam etmediği gerekçesiyle kamuoyunda eleştirilere neden olan Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün tünelinin de kazı olarak yüzde 63 seviyesinde olduğunu ifade eden Sucu, Gümüşhane'de karayolları yol ağında 20 yıl önce 8,8 kilometre uzunluğunda 15 tünelin olduğunu, bu rakamın 2023 yılı sonu itibariyle inşaat çalışmaları devam edenler hariç 40 kilometre uzunluğunda 34 adet tünele yükseldiğini söyledi.

Zigana-Kadırga arası yolun durumu

Vali Tanrısever’in Zigana Dağı ile Kadırga Yaylası arasındaki yolun Karayolları yol ağına alınmasıyla ilgili teklifin akıbetiyle ilgili sorusunu cevaplandıran Sucu, “o yol 16,5 kilometrelik bir yol. Burayla ilgili çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık maliyetin hazırlanması, eksenin projelendirilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Genel Müdürlük ve Bakanlığımız ağ tekliflerini onaylamasını halinde bu çalışmalara başlanacak” diye konuştu.

Ölümlü ve yaralanmalı kazaların olduğu Kelkit Çevre Yoluyla ilgili bir çözüm yolu bulunması noktasında çalışma yapılmasını isteyen Vali Tanrısever, “Orayı el ele verip çözüm yolu bulmamız lazım. Hem sürücüyü yavaşlatacak hem yayanın yola atlamasını engelleyecek uygulama lazım oraya. Beraber bir çalışma yapalım” ifadelerini kullandı.

Köse Havalimanı yolu

Vali Tanrısever, Gümüşhane-Bayburt Havalimanına ulaşımı sağlayan yolların standartlarının yükseltilmesi için Bayburt Valisiyle birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanına gideceklerini yineleyerek, “Aynı bakanlık Altyapı Genel Müdürlüğü, havalimanı yapıyor ama Gümüşhane'den havaalanına gidilmesi için gereken yol bizim istediğimiz gibi değil, bizi alıştırdıkları gibi yol değil. Daha güzel bir yol istiyoruz. Bayburt tarafı da öyle istiyor. 2025’te biz bu işe başlarız inşallah. Tersun’a başlayıp Pekün Tünelini de bitirmemiz lazım” dedi.

“Maçka ile Trabzon arasına bir kantar kurulmalı”

Bu sırada söz alan GTSO Başkanı İsmail Akçay ise Maçka-Trabzon arasında bir kantar talepleri olduğunu belirterek, “Trabzon-Gümüşhane arasında iki tane kantar var ama Gümüşhan-Trabzon arasında hiç kantar yok. Nakliyeci firmalarımızın bu konuda şikayetleri var. Burada haksız bir rekabetin olduğunu söylüyorlar. Ayrıca dünya harikası yeni Zigana Tünelinin tonajdan kaynaklı asfaltının bozulabileceğini söylüyorlar. 40-50 tonla giden kamyonla zaman içerisinde o yolu bozacağını söylüyorlar. Gümüşhane’deki nakliye sektörünün şöyle bir talebi var uzun zamandır: Daha önce gündeme alınmıştı Maçka ile Trabzon arasına bir kantar kurulması” diye konuştu.

Başkan Akçay’ın sorusuna cevap veren Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Sucu, “Esiroğlu mevkinde yeni bir kantar için genel müdürlüğümüzün olurları geldi. Bütün hazırlıklarımız tamamlandı. Kısa zamanda başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Sucu, Ballıca ve Yayladere geçişlerindeki sıkıntılarla ilgili soruya “Kamulaştırma problemlerinden dolayı yaşanan bir durum. Çözüldüğü anda oradaki evleri yıkıp yolu genişleteceğiz” şeklinde Şiran Sanayi Sitesi'nin önündeki kavşakla ilgili soruya da “Onunla ilgili çalışmalarımız, incelememiz başladı. Harita alımı yapıldı. Ne yapılabileceği, giriş çıkışları gibi teknik konular üzerinde çalışıyoruz” cümleleriyle cevap verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zigana Jandarma’ya emanetÖnceki Haber

Zigana Jandarma’ya emanet

Milletvekili Akgül’ün acı günüSonraki Haber

Milletvekili Akgül’ün acı günü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar