Miniklere sivil savunma eğitimi

Ev.Gümüşhane

Miniklere sivil savunma eğitimi

Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Koronavirüs ile mücadele kapsamında denetim çalışmalarına devam ediyor.
CHP’den Yunus Emre bebek için kermes
Takla atan araç kaldırımda yürüyen kadın ve çocuğa çarptı

Deprem gibi doğal afetlerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla çocuklara Üniversite Sivil Savunma Uzmanı Engin Demir tarafından depremle ilgili genel bilgiler verildikten sonra, deprem sırasındaki doğru davranış şekilleriyle ilgili tatbikatlar düzenlendi. 

Eğitimlerde “Çök-Kapan-Tutun” hareketini öğrenen çocuklar tatbikat sırasında bunları uygulayarak deprem anındaki doğru davranış şekillerini pekiştirdi. Sonrasında çocuklarla beraber Acil Durum Toplanma Alanına gidilerek tatbikat sona erdirildi.

28 Şubat’ın Sivil Savunma Günü olması dolayısıyla gerçekleştirilen eğitimle ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, şunları söyledi: “Bilindiği üzere yakın zamanda depremlerle ilgili üzücü bir tablo ile karşılaştık. Yaşanan bu büyük felaketlerde de eğitimlerin ve doğal afet hakkındaki bilinçlenmenin ne kadar büyük bir önemi olduğunu görüyoruz. İleride oluşabilecek bir felakete hazır olmak ve felaketleri en az zararla atlatabilmek adına çocuklarımıza depremlerle ilgili eğitimlerimizi vermeye devam ediyoruz.  Bu tatbikatlarımızın insanlarımızın eğitilmesi ve deprem felaketi gibi durumlarda neler yapılacağı konusunda bilgi sahibi olunması için önemli olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla da eğitimlerin verilmesi noktasında Üniversitemiz Sivil Savunma ekibinde bulunan arkadaşlarımızı kutluyorum.”

Paylaş

YORUMLAR

WordPress: 0
Ana Sayfa
Video
Ara