GÜ’de Yüz Yüze Eğitim Heyecanı
Yükseköğretim Kurulunca ( YÖK), tarafından yapılan sevindirici açıklamanın ardından gözler 3 Nisan tarihine çevrilmişti.
YÖK’ün yüz yüze eğitim açıklamasının ardından Gümüşhane Üniversitesi’nden bahar yarıyılı için bilgilendirme açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada uzaktan eğitimin yanı sıra isteyen öğrencilere devam şartı olmadan yüz yüze eğitim imkanının sunulacağı hibrit eğitim, bugünden itibaren farklı modellerle hayata geçirilmeye başlandığı bildirildi.
Yapılan açıklamaya göre, dileyen öğrencilere sınıflarda uzaktan eğitimin yanı sıra yüz yüze eğitim tercihi de sunulacak. Derslere yüz yüze katılamayan öğrenciler için de eş zamanlı çevrim içi veya eş zamanlı olmayan çevrim dışı uzaktan öğretim yöntemleri kullanılabilecek.
Üniversiteler, yüz yüze eğitimin yanında uzaktan eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini farklı şekillerde hayata geçirecek modeller belirledi. Bazı üniversiteler, Covid-19 salgın döneminde hibrit eğitim için sınıflara kurdukları teknolojik alt yapıyı kullanacak.
Bu kapsamda, öğretim üyeleri, sınıflardaki akıllı tahtalara entegre edilmiş kamera, mikrofon ve diğer uzaktan eğitim alt yapı teknolojileri aracılığıyla öğrencilerine hem uzaktan eğitimi hem de yüz yüze eğitimi eş zamanlı sunacak. Yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler de çevrim içi ortamda sınıflardaki eğitimi eş zamanlı takip edebilecek.
PEKİ SINAVLAR NASIL OLACAK?
Gümüşhane Üniversitesinin yaptığı açıklamada bahar yarıyıl ara sınavları( özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) uzaktan öğretim yöntemleriyle 08-14 Nisan 2023 tarihleri arasında çevrim içi yapılacağını duyurdu
Alınan kararlar neticesinde 20 Mart tarihinden itibaren İlahiyat Fakültesi İlahiyat bölümündeki sadece 4’üncü sınıf öğrencileri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük bölümlerindeki sadece 4’üncü sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime geçecek.
3 Nisan tarihinde yüz yüze eğitime geçecek bölüm ve programlar ise şu şekilde:
Sağlık Bilimleri Fakültesi: Acil Yardım ve Afet Yönetimi ile Hemşirelik bölümlerindeki tüm sınıflar. Beslenme ve Diyetetik, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet ve İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerindeki sadece 4’üncü sınıf öğrencileri.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları (ilçeler dahil): İlk ve Acil Yardım programları ile Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programlarındaki tüm sınıflar. Anestezi programları, Çocuk Gelişimi programları, Diyaliz programları, Eczane Hizmetleri programları, Fizyoterapi programları, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programları ve Yaşlı Bakımı Programlarındaki sadece 2’nci sınıf öğrencileri yüz yüze eğitim göreceklerdir.
YORUMLAR