Gümüşhane

Bu Nasıl Bahane!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Nasıl Bahane!
Abone ol
Kelkit Devlet Hastanesi’nde solunum cihazları arızalandı, hastane servis dışı kaldı!

Kelkit Devlet Hastanesi arızalanan solunum destek cihazları nedeniyle hizmet dışı kaldı. Hastanede tedavi görmek isteyen vatandaşlar, yaşanan arıza nedeniyle tedavi için Gümüşhane’ye yönlendiriliyor. Hastane yetkilileri ise solunum destek cihazları servis dışı olduğunu bahane ederek hasta kabul etmiyor.

Yoğunluk Arttı

Dünyayı saran koronavirüs salgını döneminde birçok sağlık kuruluşu tam mesai çalışırken, Kelkit devlet hastanesinde solunum destek cihazları servis dışı olduğu öne sürülerek hasta kabul edilmiyor. İlçe merkezinde ve köylerinde KOVİD-19 tanısı ile normal hasta tanısı konulan birçok vatandaş mağdur oluyor. Tedavisi yapılamayan vatandaşlar başta Gümüşhane olmak üzere çevre illere sevk ediliyor. Yapılan bu sevkler ise yoğunluğun artmasına ve sağlıklı bir tedavi sürecine engel oluyor.

Edinilen bilgilere göre, Kelkit Devlet Hastanesi’nde yer alan solunum destek cihazları arızalandı. Dünyayı saran koronavirüs salgını döneminde, hastaların tedavisi noktasında büyük bir önemi bulunan solunum destek cihazlarının arızalanması nedeniyle, hastane hizmet dışı kaldı. Tedavi olmak için Kelkit Devlet Hastanesi’ne başvuran vatandaşlar solunum destek cihazların arızalı olduğu söylenerek Gümüşhane Devlet Hastanesine yönlendiriliyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle zaten sıkıntılı bir süreçten geçen Gümüşhane Devlet Hastanesine, Kelkit devlet hastanesinden hasta sevk edilince artan yükü kaldıramaz duruma geldi. Daha önceden de pandemi hastanesi yapılmak istenen Kelkit Devlet Hastanesi siyasi baskılar nedeniyle bilindiği üzere pandemi hastanesi yapılmamıştı. Türkiye’nin pandemi sürecinde sağlık alanındaki başarısı tartışılırken, Kelkit Devlet Hastanesi’nde yaşanan bu durum soru işaretlerine neden oldu.

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğretmenlik Okudu, Şimdi Köyünde Harç Ekmeği YapıyorÖnceki Haber

Öğretmenlik Okudu, Şimdi Köyünde Harç Ek...

Gümüşhane’nin 177 Yıl Önce Gravürle Yapılan GörüntüsüSonraki Haber

Gümüşhane’nin 177 Yıl Önce Gravürle Yapı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar