Gümüşhane

Yunus Emre Bebek Almanya’ya Uçuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yunus Emre Bebek Almanya’ya Uçuyor
Abone ol
Gümüşhane’de SMA Tip hastalığı ile mücadele eden 1 yaşındaki Yunus Emre Kaçan, gen tedavisini almak için Almanya’ya uçuyor.

Gümüşhane’de SMA Tip hastalığı ile mücadele eden 1 yaşındaki Yunus Emre Kaçan, gen tedavisini almak için Almanya’ya uçuyor.

Gümüşhane’de yaşayan Fatih ve Nazan Kaçan çiftinin SMA Tip 1 hastası çocukları 15 aylık Yunus Emre Kaçan bebeğin uçak biletleri alındı. Yunus Emre bebek, 20 Nisan Perşembe günü gen tedavisini almak için ailesi ile birlikte Almanya’ya uçacak.
 
Ölümcül kas hastalığı olarak da bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastası 15 aylık Yunus Emre Kaçan bebek SMA ile olan savaşını kazandı. Yunus Emre Kaçan bebek için 23 Haziran’da başlayan ve 22 Mart’ta tamamlanan kampanyanın onuruna balonlar uçurulmuştu. Tedavisi için gerekli olan para yardım kampanyası ile toplanan Yunus Emre bebek, şimdi de ilacını almak için ailesi ile birlikte Almanya’ya gidecek. Bilindiği üzere Yunus Emre bebeğin tedavisi için gerekli olan 35 milyon TL geçtiğimiz ayın sonunda toplanmıştı. Tedavisi için gerekli para toplanan Yunus Emre bebek ilacını almak için 20 Nisan Perşembe günü saat 12:05’te Almanya’nın Frankfurt şehrine uçacak. Annesi, babası, dedesi ve anneannesi ile birlikte Almanya’ da ki hastanede yatışı gerçekleştirilecek olan Kaçan bebeğin tedavisi, gerekli testlerin yapılmasının ardından başlayacak.

‘’Gider gitmez yatış işlemimiz yapılacak’’

Hastane süreci ile ilgili gazetemize bilgi veren Yunus Emre Kaçan bebeğin dedesi İmdat Eryılmaz,

‘’Evladımız için 20 Nisan da Almanya’ya gidiyoruz. Almaya’ da ki süreç hakkında net bir bilgi olmamakla birlikte gider gitmez yatış işlemimiz yapılacak ve süreç başlayacak. Tedavinin ne kadar süreceği şuan için belirsiz. Hastanenin vermiş olduğu randevuya göre gidiyoruz orada süreç nasıl olacak tabi bilmiyoruz. Yunus Emre, hastaneye yatış yapıldıktan sonra birçok testlerden geçecek. İlacı hemen alıp almayacağı da belli değil çünkü yapılan tahlil ve testlere göre hareket edilecek ve tedavi süreci başlayacak inşallah‘’ şeklinde konuştu.

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Millet ittifakı Çalışmalarına Devam Ediyor.Önceki Haber

Millet ittifakı Çalışmalarına Devam Edi...

Gümüşhane'de "Dünya Kudüs Günü" etkinliği düzenlendiSonraki Haber

Gümüşhane'de "Dünya Kudüs Günü" etkinliğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar