Gümüşhane’nin yetiştirdiği değerlerle büyük bir mirasa sahip olduğunu dile getiren Özgün, “Bu kedim şehir; Ahmet Ziyaeddin Gümüşhanevi Hazretlerinden Hüseyin Nihal Atsız’a, Dilaver Cebeci’den Vasfi Mahir Kocatürk’e, Hasan Fehmi Ataç’tan Zeki Kadirbeyoğlu’na, Mahmut Oltan Sungurlu’dan Lütfü Doğan Hoca’ya kadar ülkemizde göz önünde olan değerler yetiştirmiş bir şehir. Bu değerlerin varlığının yüklediği büyük bir sorumluluğun sahibiyiz. Kültür ve sanattan, siyaset ve devlet hayatına kadar yetiştirdiğimiz bu değerler, bu memleketin insanına yatırım yaptığımızda tutacak güçlü bir mayanın varlığına işaret etmektedir” dedi.
Gümüşhane’nin her zaman eğitimde başarılı bir il olduğunu kaydeden Özgün, “Bugün de akademiden sanata, siyasetten devlet hayatına kadar, eğitimle başarıya ulaşmış pırıl pırıl insanlara sahibiz. Bütün bu güçlü mirasa rağmen maalesef son yıllarda ülke düzeyinde hem akademik başarıda hem de sınav başarılarında sıralamamızın bizi tatmin etmeyen seviyede olduğunu da ifade etmeliyim. Biz, bu durumun geçici olduğunu biliyor ve eğitim hayatımıza yapacağımız dokunuşlarla bu tabloyu kolaylıkla tekrar pozitif bir görünüme kavuşturacağımıza eminiz” diye konuştu.
Gümüşhane’nin ÖSYM verilerine göre illere dayalı üniversite sınav başarısında Türkiye ortalamasının altında yer almasının üzüntü verici olduğunu belirten Özgün, “Hafızamızı zorlayalım, 10 sene önce çok daha iyi noktadaydık. Bu çerçevede Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte çalışarak, Üniversitemizin de desteğini alarak eğitim durum analizimizi oluşturacak, ilimizin eğitimdeki fotoğrafını bilimsel bir çerçevede çekeceğiz. Sonrasında başarıyı arttırmaya yönelik okul, öğrenci ve veli sacayaklarını kapsayan projelerimizi hayata geçireceğiz. Okullarımızın fiziki ve teknik altyapısına da odaklanarak, okullarımızı sadece Millî Eğitim Bakanlığı’nın imkanlarına bağlı bırakmayacak, standartlarımızı yukarıya çekeceğiz” ifadelerini kullandı.
Gümüşhane Üniversitenin kurumsal yapısıyla önemli bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yapan Özgün, “Üniversitede okuyan ve Gümüşhaneli olsun ya da olmasın bütün öğrencilerimiz artık bizim hemşerimizdir. Ayrıca Üniversitemizin sahip olacağı prestij de ilimizin prestijidir. Bu noktada da Üniversite ile iç içe bir belediye hayal ediyoruz. Öğrencilere sunulacak kaliteli konaklama, yemek, ulaşım ve sosyal imkânlardan, üniversitenin Türkiye çapında görünürlüğünün arttırılacağı her türlü girişimin paydaşı olacağız. Bir yanıyla da Gümüşhane’yi öğrenci şehri olmanın ötesinde, üniversite şehri haline getirmenin gayreti içinde olmak önceliğimizdir diyebilirim” diye konuştu.
Gümüşhane’den çıkıp diğer şehirlerde okuyan üniversite öğrencileri için de Gümüşhane Belediyesi’nin en önemli kapı olduğunu aktaran Özgün, “Bunun başında da burs ve materyal desteği gelmektedir. Bir gözlemimi aktarayım; İlimizde birçok vatandaşımız kendi imkanlarıyla burslar toplamakta ya da STK’larımızın inisiyatifleriyle burs programları oluşturulmaktadır. Bu durum hemşerilerimizin ne kadar cömert olduğunun bir göstergesidir. Bu noktada her kesime erişebilmek için Belediye gibi bir kurumun koordinasyonunun olması, erişebileceğimiz gençlerin sayısını da arttıracaktır. Bu nedenle Belediyemiz bünyesinde herkesin ve tabii belediyemizin katkı sunduğu burs fonu kurarak bu alanda Belediyemizi emin bir kapı haline getireceğiz” dedi.
“Eğitime dair vizyonumuzun diğer bir boyutunu da başta kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik, mesleki, hobi, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak atölye ve kurs altyapısının kurulması oluşturmaktadır” ifadeleri ile anlatan, Gümüşhane Belediyesinin bu noktalarda da aktif görev alması gerektiğine vurgu yapan Özgün, “Bu iş ilimizde maalesef Halk Eğitim Müdürlüğünün uhdesine terk edilmiş durumda. Onların da bütün iyi niyetlerine rağmen kurumsal imkânları sınırlı. Bu nedenle Türkiye’nin bütün şehirlerinde olduğu gibi Belediyenin de bu alanda kurumsal bir ilgisi bulunmak zorundadır. Hem kent kültürüne dair dokuları yaşatmak hem de vatandaşlarımıza yeni imkânlar ve fırsatlar sunmak için bunu çok önemsiyoruz” diye konuştu.
Belediyelerin kreş ve anaokulları noktasında da başat aktör olarak irade göstermesi, mahalle mahalle anaokulu ve kreş ihtiyacını tespit ederek, inşa ve donatı anlamında üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Özgün sözlerini, “Eğitim deyince sadece çocuklarımız ve gençlerimiz değil, Gümüşhane’de olsun ya da olmasın her yaştan hemşerilerimizi kapsayan bir vizyon oluşturacağız” diyerek tamamladı.
YORUMLAR